Προπηλακισμός δημοσιογράφου

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ αναφορικά με το προπηλακισμό δημοσιογράφου στο Σειχ- Σου. Για μία ακόμη φορά οι δημοσιογράφοι γίνονται ο εύκολος στόχος ανεβάζοντας το δείκτη προβληματισμού για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Γιατί έχουμε και κρίση μπροστά μας, που όσο ναναι, θα οξύνει περισσότερο τα πνεύματα…Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ:

Με αφορμή τον προπηλακισμό δημοσιογράφου από ιδιοκτήτες καντινών στην πλατεία Τσιάτρα, στο Σέιχ-Σου, η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης επισημαίνει ότι καμία επιχειρηματική δραστηριότητα δεν εξαιρείται από το πεδίο της δημοσιογραφικής έρευνας. Πολύ περισσότερο όταν η άσκησή της γίνεται με τρόπο που μπορεί να επιβαρύνει το περιβάλλον ή να απειλεί με πυρκαγιά δασικές εκτάσεις. Ασφαλώς ο έλεγχος για την τήρηση των προϋποθέσεων με τις οποίες οφείλουν να λειτουργούν οι καντίνες στη συγκεκριμένη περιοχή είναι ζήτημα υπηρεσιών του κράτους. Η καταγραφή, όμως, των συνθηκών που διαμορφώνει η λειτουργία του στον περιβάλλοντα χώρο αποτελεί δημοσιογραφικό έργο, και κάθε απόπειρα παρεμπόδισής του είναι καταδικαστέα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: