Ανοικτή επιστολή-καταγγελία του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

pano 2Με αφορμή τις κατηγορίες και τις απειλές που εκτοξεύει με εξώδικό της η δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Χριστίνα Χαλεπλίδου κατά άλλου μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ και συγκεκριμένα κατά του εκλεκτού συναδέλφου, δημοσιογράφου μέλους της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ, Δημήτρη Μακρή, εμείς, τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ και «συναυτουργοί» του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ και του μπλογκ της συνδικαλιστικής παράταξης asyntaxtostypos.wordpress.com  που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, έχουμε να επισημάνουμε και να καταγγείλουμε τα εξής:

1. Εκλαμβάνουμε τη στοχοποίηση και την αντισυναδελφική επίθεση κατά του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, ως επίθεση που στρέφεται συνολικά κατά των μελών της συνδικαλιστικής παράταξης του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ που εκπροσωπείται στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ με ένα μέλος της. Θεωρούμε ότι αυτό το εξώδικο επιδόθηκε σε όλους μας και ότι αποτελεί μια ευθεία απόπειρα εκφοβισμού και προσπάθειας νόθευσης της συνδικαλιστικής μας δράσης. Κατ’ επέκταση εκλαμβάνουμε την επίθεση αυτή και ως απόπειρα εκφοβισμού των επισκεπτών-συναδέλφων-φίλων του μπλογκ μας που με τα σχόλιά τους, στις περισσότερες των περιπτώσεων, συνεισφέρουν ελεύθερα και ανεμπόδιστα την άποψή τους για τα σοβαρότατα προβλήματα του κλάδου μας στον χώρο των ΜΜΕ.

2. Θεωρούμε την επίδοση του εξώδικου κατά του συναδέλφου μας άτοπη, προσβλητική και άνευ αντικειμένου. Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για την επίθεσή της κατά του συγκεκριμένου συναδέλφου και συνολικά κατά της συνδικαλιστικής παράταξης και της «ενοχλητικής» -για ορισμένους- ελεύθερης και ανεξάρτητης συνδικαλιστικής δράσης του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, την ανάρτηση σχολίων από επισκέπτες του μπλογκ μας που η ενάγουσα θεώρησε ότι στρέφονται εναντίον της. Χρεώνει μάλιστα τη συγγραφή αυτού ή αυτών των σχολίων στον… συγκεκριμένο συνάδελφο, άγνωστο με ποιά στοιχεία και με ποιά λογική. Υπενθυμίζουμε για την ιστορία ότι στα συγκεκριμένα σχόλια των άγνωστων επισκεπτών του μπλογκ μας δεν γινόταν καμμία αναφορά σε ονόματα και πολύ περισσότερο στο δικό της όνομα παρά μόνο σε ονόματα συναδέλφων-μελών του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ και στη δυσμενή εργασιακή τους κατάσταση στα Μέσα που δουλεύουν, ακριβώς λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης και της επιλογής του δρόμου της αξιοπρέπειας στην εργασιακή σχέση τους με τα αφεντικά. Παρα ταύτα, ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αφαίρεσε αυτά τα σχόλια με την υποψία και μόνο ότι κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει ότι στρέφονταν εναντίον του. Επιπλέον, στο ίδιο post προστέθηκε σχετικό σχόλιο από τον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ που υπενθύμιζε συνοπτικά την πολιτική δημοσίευσης και τον –παραπάνω- λόγο που αφαιρέθηκαν τα σχόλια χωρίς να παραλείψει όμως να ξεκαθαρίσει ότι η πολιτική κριτική –όσο σκληρή κι αν είναι- θα συνεχιστεί όσο κι αν ενοχλεί κάποιους.

pano 33. Ειδικότερα, η επίθεση αυτή εναντίον ενός μπλογκ, η απήχηση του οποίου (με την ασύνταχτη ενημέρωση που προσφέρει και τις αλήθειες που επιχειρεί να αναδείξει με τη γλώσσα της ειλικρίνειας) μεγαλώνει μέρα με την ημέρα, θεωρούμε ότι εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο φίμωσης της μπλογκόσφαιρας και της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο (βλέπε τη σχετική γνωμοδότηση Σανιδά).

4. Η επίδοση αυτού του εξώδικου και πολύ περισσότερο το περιεχόμενό του (με τις παρατηρήσεις φρονηματικού τύπου που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές) φανερώνει με ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό τρόπο την προκατάληψη τόσο κατά του συγκεκριμένου συναδέλφου και του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ συνολικά, όσο και κατά του δικαιώματος στην ελεύθερη άσκηση της πολιτικής κριτικής στο πλαίσιο ενός σωματείου και πολύ περισσότερο ενός δημοσιογραφικού σωματείου που θα έπρεπε να είναι πρωτοπόρο στην προάσπιση της ελευθερίας της έκφρασης και της γνώμης τόσο των ίδιων των δημοσιογράφων όσο και ολόκληρης της κοινωνίας.

5. Όσο για τις απειλές της δημοσιογράφου Χ. Χαλεπλίδου μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ (και μέλους του ΔΣ) κατά του δημοσιογράφου Δ. Μακρή που περιλαμβάνονται στο εξώδικο και αφορούν την προειδοποίηση περί προσφυγής στη δικαιοσύνη και περί επιβολής χρηματικού προστίμου, εμείς οι υπογράφοντες φίλοι, σύντροφοι, συνάδελφοι και «συναυτουργοί του εγκλήματος» της ελευθερίας της έκφρασης του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ έχουμε να δηλώσουμε ότι η απάντησή μας θα είναι η κλιμάκωση της ακηδεμόνευτης, πολιτικής συνδικαλιστικής μας δράσης σε πείσμα των καιρών, χωρίς φόβο αλλά με… πάθος. Ο «εχθρός» δεν βρίσκεται ανάμεσα στους συναδέλφους. Συνήθως ο «εχθρός» κρύβεται πίσω από τα διευθυντικά γραφεία των εργοδοτών.

pano6. Το έχουμε δηλώσει και παλαιότερα. Να το πούμε και τώρα: Κάθε φορά που ένα μέλος του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ θα δέχεται άδικη επίθεση θα την εκλαμβάνουμε ως επίθεση εναντίον όλων μας και η απάντηση θα έρχεται από ΟΛΟΥΣ μας. Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ είναι τα όπλα μας.

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η φωνή μας στο διαδίκτυο δεν θα φιμωθεί

Η μάχη για ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ, συνεχίζεται

ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ  

Δείτε παρακάτω και διαβάστε το περιεχόμενο του επίμαχου εξωδίκου και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

2 Σχόλια προς “Ανοικτή επιστολή-καταγγελία του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ”

  1. Σαλμάν Ρούσντι Says:

    «Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε;» (Χρόνης Μίσιος)

    Σου ζητάνε απλώς να συμμορφωθείς.

    Κακά παιδιά. Πάλι τους εκνευρίσατε…

  2. […] αυτό το περιστατικό, είχαμε εκτιμήσει μεταξύ άλλων σε Ανοικτή επιστολή-καταγγελία του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ότι: «Ειδικότερα, η επίθεση αυτή εναντίον ενός μπλογκ, […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: