«Εμείς οι εργαζόμενοι στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ…»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»

Εμείς οι εργαζόμενοι του «Ελεύθερου Τύπου», του «City 99,5» και του ηλεκτρονικού portal e-tipos.com καταγγέλλουμε την αιφνιδιαστική και εν κρυπτώ απόφαση του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να βάλουν λουκέτο. Η απόφαση αυτή αφήνει στο δρόμο, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, 450 εργαζομένους.

liberty_of_the_press_2009_387755Χαρακτηρίζουμε την  ενέργεια τους ανεύθυνη, προκλητική και ηθικά απαράδεκτη. Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και ο ραδιοφωνικός σταθμός City 99,5 δεν ανήκαν στην προσωπική- οικογενειακή περιουσία της οικογένειας Αγγελόπουλου. Μετά από σωρεία αποτυχημένων επιλογών σε επίπεδο διοίκησης, δημοσιογραφικής διεύθυνσης και εμπορικής στρατηγικής, χωρίς να διερευνήσουν άλλα σχέδια εξυγίανσης και οικονομικής στήριξης της εφημερίδας, αποφάσισαν να την κλείσουν χωρίς κανένα αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους, στους αναγνώστες και στους ακροατές.

Είναι καθαρό ότι δεν αγόρασαν αυτά τα ΜΜΕ  ελπίζοντας ότι θα κερδίσουν χρήματα που της αποδίδουν τα καράβια. Η συμμετοχή τους στα media ήταν πολιτική υπόθεση, όπως πολιτική είναι και η αιφνιδιαστική αποχώρηση  τους, ενώ βρισκόμαστε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Να απαντήσει τώρα ο πρωθυπουργός αν γνώριζε την απόφαση αυτή.

Πολύ περισσότερο που κυκλοφορούν ήδη σενάρια πως η «αξία» του τίτλου του «Ελεύθερου Τύπου» και της ραδιοφωνικής συχνότητας  του «City 99,5» θα μεταπωληθεί , απαλλαγμένη από το βάρος του προσωπικού των δυο εταιρειών.

Ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου, με ανακοίνωσή τους την 13η Ιουλίου 2006, είχαν δηλώσει: «Προσερχόμαστε στον ευαίσθητο χώρο του Τύπου με συναίσθηση ευθύνης και συνείδησης του ρόλου του». Είναι αδιανόητη η μετακύλιση της πολλαπλής ευθύνης της ιδιοκτησίας και της ανικανότητάς της να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα μέσα ενημέρωσης που απέκτησε στις πλάτες του προσωπικού το οποίο δεν σεβάστηκε.

Η απόφαση της οικογένειας Αγγελοπούλου δημιουργεί προϋποθέσεις δυσμενών ανατροπών στο χώρο των ΜΜΕ, θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στον Τύπο και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με συλλογική πολιτική και μαζική συνδικαλιστική αντίδραση απέναντι σε όλους τους ιδιοκτήτες του κλάδου.

Καλούμε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και να αρχίσει πολιτική διαβούλευση για να βρεθεί άμεση λύση. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα και τα εργατικά συνδικάτα  να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Εμείς οι εργαζόμενοι του «Ελεύθερου Τύπου», του «City 99,5» και του ηλεκτρονικού portal e-tipos.com δηλώνουμε:

Θα κρατήσουμε τα μικρόφωνα του ραδιοφωνικού σταθμού ανοιχτά, διατηρώντας τον ενημερωτικό του χαρακτήρα με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ακροατές και αναγνώστες του Ε.Τ

Προχωράμε σε έκδοση ηλεκτρονικής σελίδας του Ελεύθερου Τύπου των συντακτών και των εργαζομένων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα απαντήσεις για όλα τα ανοιχτά θέματα από την ιδιοκτησία και όχι από τον διορισμένο της εκκαθαριστή.

ET_TELOS-Kissadjekian0013

Διαβάστε σχόλια και αποχαιρετιστήρια άρθρα των συντακτών του Ε.Τ. που δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ… (θα δημοσιεύονταν σήμερα Τρίτη, αν έβγαινε το τελευταίο φύλλο…), στο μπλογκ των εργαζομένων του Ε.Τ. http://ergazomenoieleftherostipos.blogspot.com/

DSC01594Δείτε τι σκαρφίστηκαν τα αφεντικά του Ε.Τ. λίγες ώρες πριν ανακοινώσουν τις απολύσεις… Από σήμερα το πρωί πριν ακόμη ανακοινωθεί το κλείσιμο του ΕΤ και City είχαν ξεκινήσει χωματουργικές εργασίες με σκοπό να τοποθετηθεί στη θέση της μπάρας που προυπήρχε νέα μεταλλική καγκελόπορτα, προφανώς υπό το φόβο των εργαζομένων. Ελα όμως που οι εργαζόμενοι δε φεύγουν από το κτίριο. Ανώφελη λοιπόν και η τελευταία επένδυση της Γιάννας και του Θοδωρή στο Ιδρυμα Τύπου, μάλλον και στην Ελλάδα… (ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από http://www.katalipsiesiea.blogspot.com/)

Για την ανακοίνωση της Συνέλευσης εργαζόμενων, ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 23/6 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Συμμετέχουμε στην απεργία, τη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και την πορεία που θα ακολουθήσει στη Βουλή, γνωρίζοντας ότι μια έκτακτη 24ώρη ούτε έτοιμη να αντιμετωπίσει τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς είναι, ούτε αρκεί για να αντιμετωπιστεί η ανακοίνωση των αφεντικών ότι 450 συνάδελφοι/ισσες μας είναι από σήμερα άνεργοι.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 23/6 12:00

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 20)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟ CITY FM

ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΓΡΙΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

 

Συνέλευση εργαζόμενων, ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: