Η ΕΣΗΕΜ-Θ ανέστειλε τη 48ωρη απεργία στην ΕΡΤ-3 για τους συμβασιούχους !

strikeΙλαροτραγωδία: Την ίδια ώρα που, δύο γνωστά «δεξιά» μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ (πλην ενός εκ των τριών) παίρνουν αποστάσεις από τις νέες υποσχέσεις της δεξιάς κυβέρνησης για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ-3, η ΠΑΣΟΚΟ-«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ» πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ κάνει πλάτες στην κυβέρνηση της ασφα-ληστρικής τρομοκρατίας και των σκανδάλων και, κατά πλειοψηφία, αναστέλλει τη 48ωρη απεργία της 27ης και 28ης Απριλίου!!!

 

Υπέρ της αναστολής της απεργίας ψήφισαν οι:

Μόσχος Βοϊτσίδης (πρόεδρος ΔΣ ΕΣΗΕΜ-Θ),

Χριστίνα Χαλεπλίδου (αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΣΗΕΜ-Θ),

Αναστάσιος Φωκιανίδης (γενικός γραμματέας ΔΣ ΕΣΗΕΜ-Θ),

Βασίλης Παπαδημούλης (ταμίας ΔΣ ΕΣΗΕΜ-Θ),

Δημήτρης Ντόζης (έφορος κτιρίου και αναπληρωτής γ.γ. ΔΣ ΕΣΗΕΜ-Θ),

Βασίλης Κοντογουλίδης (μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΜ-Θ).

«Παρών» ψήφισαν οι:

Γιώργος Αδάμ (μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΜ-Θ),

Παναγιώτης Χανός (μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΜ-Θ).

Η μοναδική ψήφος κατά της αναστολής της απεργίας ήταν του μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ (εκλεγμένης με το ψηφοδέλτιο του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ), Μαρίνας Μεϊντάνη.

cebcceb5cf87ceb9cf88ceb1cebd

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ ανακουφισμένη από τις νέες κυβερνητικές υποσχέσεις, επέστρεψε στην αγαπημένη της κατάσταση σε… «πνεύμα συνεργασίας».

Η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ που αποφάσισε την αναστολή της απεργίας, είναι πλέον υπόλογη όχι μόνο απέναντι στους συμβασιούχους αλλά συνολικά απέναντι στο δημοσιογραφικό κόσμο και ειδικότερα απέναντι στα μέλη της.

Είναι υπόλογη απέναντι στους συμβασιούχους της ΕΡΤ-3 γιατί τους αδειάζει στο παρά πέντε μιας απεργίας, λέγοντάς τους ουσιαστικά ότι μεγαλύτερη αξία δεν έχουν οι ίδιοι αλλά οι κυβερνητικές υποσχέσεις.

Είναι υπόλογη συνολικά απέναντι στο δημοσιογραφικό κόσμο και τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, που υποτίθεται πως εκπροσωπεί, γιατί επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το ρόλο της ως ενός άνευρου, άτολμου, παραγοντίστικου, γραφειοκρατικού οργάνου συνδιαλλαγής με την εξουσία και όχι ως ενός μαχητικού και διεκδικητικού συνδικαλιστικού οργάνου. Στην ανακοίνωση για την αναστολή της απεργίας που εξέδωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ, επιβεβαιώνει ουσιαστικά αυτό το ρόλο της και τη συνεργασία της με τη δεξιά κυβέρνηση που καταρρέει, καμουφλάροντάς τον ως «έμπρακτη απόδειξη της… πίστης της στον διάλογο και το πνεύμα συνεργασίας», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ έχει καταργήσει κάθε έννοια συνδικαλιστικής εκπροσώπησης αλλά και κάθε έννοια συνδικαλιστικής πρακτικής. Αρνείται να ακούσει τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβασιούχων αλλά και των αλληλέγγυων σε αυτούς συναδέλφων τους στην ΕΡΤ-3 και αναστέλλει μία απεργιακή κινητοποίηση πριν υπάρξει κάποια πραγματική θετική έκβαση για αυτούς.

Ρωτάμε τους κυρίους και τις κυρίες της ΕΣΗΕΜ-Θ:

Πόσες φορές στη συνδικαλιστική πρακτική και στην ιστορία των αγώνων των εργαζομένων έχουν δει να αναστέλλονται απεργίες επειδή έτσι τους συμβούλεψαν οι κυβερνώντες; Πόσες φορές, από τις ελάχιστες περιπτώσεις που συνέβη αυτό, δεν έχουν πέσει θύματα κοροϊδίας από τις κυβερνητικές και εργοδοτικές υποσχέσεις; Πόσες φορές έχουν δει να αναστέλλουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τις προγραμματισμένες απεργίες τους επειδή στο παρά πέντε με υποσχέσεις και με ημίμετρα, προσπάθησαν οι κυβερνήσεις θορυβημένες να ματαιώσουν την πραγματοποίησή τους;

Και ρωτάμε το αυτονόητο που συζητούν τις τελευταίες ώρες όλοι οι συμβασιούχοι και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ-3:

Γιατί δεν προχωρήσαμε στην απεργία και αν στη διάρκειά της τη Δευτέρα ή την Τρίτη προέκυπτε η έμπρακτη επιβεβαίωση των υποσχέσεων και δινόταν λύση για τους 17 συμβασιούχους και επέστρεφαν άμεσα στη δουλειά, τότε και μόνο τότε να λύναμε την απεργία;

No 472056Από ότι φαίνεται, το αγωνιστικό κλίμα, οι διαμαρτυρίες, τα πανό και τα συνθήματα κατά την πρόσφατη διαμαρτυρία μας έξω από το κτίριο της διοίκησης της ΕΡΤ-3, ενοχλούν πιο πολύ την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ από την ίδια τη διοίκηση της ΕΡΤ και από την ίδια την κυβέρνηση… Δείτε και το ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΤ 3 ΤΩΡΑ

Χωρίς να θεωρείται απίθανη μία θετική εξέλιξη για τους συμβασιούχους (λόγω… προεκλογικού κλίματος), πόσο και ποιους θα… έθιγε μία νίκη εν μέσω ενός απεργιακού αγωνιστικού κλίματος;…

Όπως και να έχει, η νίκη -στην περίπτωση μιας θετικής εξέλιξης- θα πρέπει να ανήκει όχι σε αυτούς που με μισόλογα, υποχωρητικότητα και ευπιστία πίστευαν έως σήμερα τα ψέματα διοίκησης-κυβερνώντων αλλά σε αυτούς που με σταθερότητα και ανυποχώρητη στάση βρέθηκαν στο πλευρό του αγώνα των συμβασιούχων της ΕΡΤ-3.

Το σύνθημα που φωνάζαμε έξω από τα γραφεία της διοίκησης της ΕΡΤ3 (σε μια παράσταση διαμαρτυρίας που απαίτησε η βάση των εργαζομένων σε γενική της συνέλευση), έχει πλέον… πολλαπλούς αποδέκτες:

Όλες οι υποσχέσεις σας έχουν γίνει στάχτη – Νόμος είναι το δίκιο του συντάκτη

Για το νέο γραπτό μνημείο-ανακοίνωση της υποχωρητικότητας της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, με το οποίο αναγγέλλεται η αναστολή των κινητοποιήσεων στην ΕΡΤ 3

Θεσσαλονίκη, 24 Απριλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις διαδικασίες για την κάλυψη των θέσεων που έμειναν κενές στην ΕΡΤ3 με τη διακοπή των συμβάσεων συναδέλφων εκκινεί η ΕΡΤ ΑΕ, όπως δεσμεύτηκε με δήλωσή του προς την Ένωση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Χρ. Παναγόπουλος. Σύμφωνα με τη διαβεβαίωση που έδωσε, τη Δευτέρα 27/4/09 ή το αργότερο την Τρίτη 28/4/2009 θα συνεδριάσει με τη μέχρι σήμερα σύνθεσή της η επιτροπή που είναι αρμόδια για την έγκριση νέων συμβάσεων.

            Η εξέλιξη αυτή, την οποία επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, Κ. Γκιουλέκας, δικαιώνει τη στάση της ΕΣΗΕΜ-Θ, που άσκησε κάθε δυνατό μέσο πίεσης για να αποκατασταθούν οι συμβασιούχοι συνάδελφοι, αλλά και την άποψή της για τη νομιμοποίηση της εν λόγω επιτροπής να συνεδριάσει και να αποφασίσει για το συγκεκριμένο θέμα.

            Στο πλαίσιο αυτό, αποδεικνύοντας εμπράκτως την πίστη της στον διάλογο και το πνεύμα συνεργασίας, η ΕΣΗΕΜ-Θ αναστέλλει την προκηρυχθείσα 48ωρη απεργία και τις λοιπές κινητοποιήσεις της, ενώ παραμένει σε ετοιμότητα, δίνοντας στη Διοίκηση της ΕΡΤ το χρονικό περιθώριο να τηρήσει στο ακέραιο τη δέσμευσή της.  

Σε κάθε άλλη περίπτωση, η αντίδρασή της θα είναι άμεση και αγωνιστική.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

6 Σχόλια προς “Η ΕΣΗΕΜ-Θ ανέστειλε τη 48ωρη απεργία στην ΕΡΤ-3 για τους συμβασιούχους !”

 1. «Χθες Δευτέρα ή το αργότερο σήμερα Τρίτη», θα συνεδρίαζε η επιτροπή της ΕΡΤ που θα εξέταζε τις νέες συμβάσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ.
  Τελικά, τι έγινε; Συνεδρίασε χθες; Θα συνεδριάσει σήμερα;
  Αν ΟΧΙ, γιατί ανεστάλη η απεργία;
  Γιατί συνεχίζει η ΕΣΗΕΜΘ να φτύνει προκλητικότατα τους συμβασιούχους;
  Θα επιστρέψουν στην ΕΡΤ3 οι 17 συμβασιούχοι ή για μια ακόμη φορά η ΕΣΗΕΜΘ θα αποδειχτεί ότι είναι ένας επίσημος ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ;
  Περιμένουμε.

 2. για όνομα για κινητοποιήσεις ήμαστε τώρα…

 3. Πονηρές σκέψεις Says:

  Η πλάκα είναι ότι οι μισοί (τρεις από τους έξι) από αυτούς που ψήφισαν να ανασταλεί η απεργία, εργάζονται στην ΕΡΤ3. Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Μάκης Βοϊτσίδης, ο αν. γ.γ. Δημήτρης Ντόζης και το μέλος του ΔΣ Βασίλης Κοντογουλίδης.
  Έτσι εξηγούνται όλα…

 4. ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε. κ. Παναγόπουλο
  και ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ κ. Γκιουλέκα

  Παρακαλούμε όπως επιβραβεύσετε δημοσίως σε ανοιχτή τελετή τους κ.κ. Βοϊτσίδη, Ντόζη και Κοντογουλίδη για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην κυβέρνηση και στη διοίκηση της ΕΡΤ3.
  Ειδικότερα, θεωρούμε ότι η αναστολή της 48ωρης απεργίας της ΕΡΤ3 που θα γινόταν υπέρ των 17 συμβασιούχων, προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες.
  Προτείνουμε επίσης την αύξηση των μισθών τους, την άμεση ιεραρχική τους ανέλιξη και την παραχώρηση σε αυτούς, τιμής ένεκεν, του διευθυντικού δικαιώματος με το οποίο θα μπορούν να βουλώνουν πιο άνετα τα στόματα των συναδέλφων τους που εξεγείρονται κατά των υπέροχων πρωτοβουλιών τους.

  Με τιμή
  Πυροσβεστική Υπηρεσία Μακεδονίας-Θράκης

 5. […] ΠΑΡΑΚΑΤΩ το κείμενό μας Η ΕΣΗΕΜ-Θ ανέστειλε τη 48ωρη απεργία στην ΕΡΤ-3 για τους … με το οποίο δικαιώνεται απολύτως η κριτική του […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: