Συμβασιούχοι ΕΡΤ3: ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΟΛΟΙ !

Προφανώς, για το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, η τοπική διοίκηση της ΕΡΤ3 δεν φέρει καμία ευθύνη για τη νέα ομηρία των συμβασιούχων και για τη μη επιστροφή των 17 συμβασιούχων την οποία υπόσχονταν ότι θα υλοποιήσει από την 1η Απρίλίου 2009.

Πώς αλλιώς να «διαβάσουμε» τη, σχεδόν σε θριαμβικούς τόνους, ανακοίνωση του ΔΣ στην οποία, -αφού αναφέρεται στη σημαντικότητα της δικαστικής απόφασης με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα να κηρυχθεί η απεργία της Τετάρτης «παράνομη και καταχρηστική»-, γίνεται απόπειρα να απαλλαγεί η διοίκηση από τις ευθύνες της. Ουσιαστικά, αποδέχεται τον ισχυρισμό της γενικής διευθύντριας της ΕΡΤ3 Θάλειας Ιωαννίδου και του προέδρου της διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3 Τάσου Σπηλιόπουλου περί «αναρμοδιότητας»! Εδώ εφαρμόζεται το γνωστό: «Στρίβειν δια του αρραβώνος»! Αποκλειστικός υπεύθυνος για την όλη κατάσταση είναι ο μακρινός, κεντρικός, αφηρημένος και αποπροσωποποιημένος μηχανισμός της ΕΡΤ ΑΕ.!!! «Όλα εξαρτώνται από την Αθήνα»! Αυτό είπαν στους εύπιστους συνδικαλιστές του ΔΣ τα αφεντικά της ΕΡΤ3 και αυτοί φαίνεται πως τους ΞΑΝΑπίστεψαν. Σε λίγο θα μας πουν ότι η διοίκηση της ΕΡΤ3 είναι «αόρατη». Αν είναι αόρατη και δεν μπορεί να κάνει τίποτα, γιατί δέχεται η κ. Ιωαννίδου να εισπράτει κάθε μήνα μισθό-πρόκληση περίπου είκοσι χιλιάδων Ευρώ, σε μια εποχή κρίσης, έξαρσης της φτώχειας και ανεργίας; Τα εισπράτει απλώς για να περιμένει τις αποφάσεις της «μαμάς» ΕΡΤ ΑΕ;! Αν από το χέρι της διοίκησης της ΕΡΤ3 «δεν περνάει -δήθεν- τίποτα», γιατί «περνούσε» από το χέρι της να εισηγείται (με βάση και τις εισηγήσεις των προϊσταμένων ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της ΕΡΤ3 αλλά και… «διαφόρων άλλων») προς την Αθήνα τη μορφή των συμβάσεων και τις οργανικές θέσεις που έπρεπε να καταλάβουν οι δημοσιογράφοι όταν μετατρέπονταν οι συμβάσεις τους σε «αορίστου χρόνου»; Γιατί η διοίκηση της ΕΡΤ3 είναι «αρμόδια» για να χαράσει τη «γραμμή» πλεύσης του ειδησεογραφικού προγράμματος του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, να καλύπτει αυταρχικές συμπεριφορές προϊσταμένων της, να κλείνει τα μάτια στο γεγονός ότι οι ρεπόρτερς της τηλεόρασης δουλεύουν μέσα σε… κοντέινερς, να απαγορεύει να μεταδοθεί στη διάρκεια περυσινής απεργίας σποτάκι υπέρ των συμβασιούχων (παράπτωμα για το οποίο την διέγραψε το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ για δύο χρόνια από την Ένωση), να ισχυρίζεται ότι όλα είναι μια χαρά, ενώ την ίδια ώρα είναι «αναρμόδια» για να υπερασπίσει τους εργαζόμενούς της; Όταν λέει ψέματα στους/και για τους συμβασιούχους, είναι απλώς «παραπλανημένη» από την ΕΡΤ ΑΕ και τις κυβερνητικές υποσχέσεις;! Αν υποθέσουμε ότι κι εμείς, όπως το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, είμαστε εύπιστοι και αθεράπευτα αφελείς και πιστεύουμε αυτό τον ισχυρισμό, γιατί δεν βγαίνει η διοίκηση της ΕΡΤ3 για να καταγγείλλει δημοσίως την υποτιθέμενη «απαξίωση» του… ρόλου της παρά μόνο συμμετέχει σε χαρμόσυνες «οικογενειακές» εκδηλώσεις της ΕΡΤ στην Αθήνα, σχεδόν αγκαλιά με τον Big Boss κ. Παναγόπουλο (που ετοιμάζεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να κατέβει στο ευρωψηφοδέλτιο της κυβερνητικής παράταξης της Ν.Δ.);;;

Η καραμέλα της υποτιθέμενης «απαξίωσης του ρόλου και των αρμοδιοτήτων της διοίκησης της ΕΡΤ3», έχει λιώσει!

Μέσα σε αυτό το κλίμα, αντί το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ να παραδεχτεί δημοσίως ότι έκανε ένα ακόμα λάθος με το να εμπιστευτεί τις υποσχέσεις της διοίκησης της ΕΡΤ3 (και κυβερνητικών παραγόντων) για τους συμβασιούχους και να ζητήσει από αυτούς (τους συμβασιούχους) συγγνώμη για την εκ των πραγμάτων, εσφαλμένη εκτίμηση που έκανε σχετικά με την «αξιοπιστία» των διοικούντων την ΕΡΤ3, έρχεται με μια ανακοίνωση να υπερτονίσει τη σημασία μιας δικαστικής απόφασης και από την άλλη να ξαναφάει το ψέμα της διοίκησης της ΕΡΤ3 ότι «δεν περνάει από το χέρι της, τίποτα»! Γι’ αυτό στην ανακοίνωσή της δεν αναφέρει ούτε μια κουβέντα για τις ευθύνες της ΕΡΤ3, (απαλάσσοντάς την, ουσιαστικά) και μεταθέτει όλο το βάρος του προβλήματος στην ΕΡΤ ΑΕ. Αλήθεια, τα πλακάτ που έγραφαν «Όχι άλλα ψέματα για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ-3», άλλαξαν ξαφνικά, αποδέκτη; Συγκεκριμένα, αναφέρει: «…η ΕΣΗΕΜ-Θ αναμένει από τη διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. να διαμορφώσει σε απολύτως εύλογο χρονικό διάστημα όλες τις αναγκαίες συνθήκες για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης και να αποκατασταθεί στην ΕΡΤ 3 η εργασιακή τάξη…». Το δις εξαμαρτείν…

Την επόμενη φορά που θα οργανωθεί διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της διοίκησης της ΕΡΤ3 -όπως έγινε την ημέρα της απεργίας με απαίτηση των ίδιων των εργαζομένων-, στον «πολιτισμένο διάλογο» που θα διεξαχθεί ανάμεσα στην αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ και στα αφεντικά της ΕΡΤ-3, θα πρέπει να συμμετάσχουν και όσοι από τους συμβασιούχους ή μη εργαζόμενους της ΕΡΤ3 επιθυμούν…

Σε ότι αφορά την «αποκατάσταση της εργασιακής τάξης», αφήστε κύριοι και κυρίες του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ να την επιβάλλουν άλλοι… μηχανισμοί. Η «εργασιακή τάξη» βρωμάει από μακριά… Η «εργασιακή αξιοπρέπεια» είναι αυτή που πρέπει να αποκατασταθεί. Όχι η «τάξη» των διορισμένων από την… Αθήνα, αφεντικών της Θεσσαλονίκης.

Πρόταση: ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με την πρόταση που κατατέθηκε παρακάτω για «οικονομική ενίσχυση» των συμβασιούχων από την ΕΣΗΕΜ-Θ και αντιπροτείνουμε το εξής:

Εφόσον δεν περνάει από το χέρι της διοίκησης της ΕΡΤ-3 «τίποτα», να προτείνουμε στην γενική διευθύντριά της, κ. Ιωαννίδου να προβεί σε μια γενναία πράξη απόδειξης για το ότι θέλει να κάνει «κάτι χρήσιμο» αλλά, όπως λέει «δεν μπορεί»: Να καταβάλλει από την τσέπη της (δηλαδή την τσέπη της ΕΡΤ, δηλαδή την τσέπη του ελλήνων πολιτών) μέρος από τον παχυλό της μισθό και να τα δώσει στους 17 συναδέλφους που παραμένουν χωρίς δουλειά. Δεκαεπτά χιλιάρικα το μήνα επί τρία, ίσον 51.000 Ευρώ. Δηλαδή, περίπου με δύο δικά της μηνιάτικα, καλύπτει τα χαμένα τρία μηνιάτικα 17 συναδέλφων! Δεν είναι τίποτα κυρία Ιωαννίδου, δύο μηνιάτικα. Έτσι θα κάνετε και ένα καλό για την ΕΡΤ-3 και τους συμβασιούχους για τους οποίους «τόσο πολύ νοιάζεστε» αλλά δεν σας αφήνουν αυτοί οι «κακοί» της Αθήνας…  Εκτός κι αν τα τρέχοντα έξοδά σας είναι τόσο υψηλά που να απαιτούν τη διοργάνωση εράνου για την ενίσχυσή σας, «άγιες ημέρες» που έρχονται, να κάνετε κι εσείς Πάσχα.

Ασύνταχτες δυνάμεις από την τηλεόραση της ΕΡΤ3

Ακολουθεί η επίμαχη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

Συμβασιούχοι της ΕΡΤ3 (9/4/2009)

Θεσσαλονίκη, 9 Απριλίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη νομιμότητα όλων των αιτημάτων της απεργίας που πραγματοποίησε η ΕΣΗΕΜ-Θ στην ΕΡΤ3 αναγνώρισε το Δικαστήριο, απορρίπτοντας στο σύνολό της την αγωγή με την οποία η ΕΡΤ επιχείρησε να κηρυχθεί η κινητοποίηση παράνομη.

Συγκεκριμένα, με αφετηρία τις παραδοχές της απόφασης 29/2009  με την οποία τον περασμένο Ιανουάριο είχε κριθεί ότι:

Πρέπει να προκηρυχθούν συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου σε οργανικές θέσεις για δημοσιογράφους στην ΕΡΤ3.

Οι δημοσιογράφοι που προσλαμβάνονται με συμβάσεις έργου καλύπτουν κατά παράβαση των ΣΣΕ και του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της ΕΡΤ ΑΕ πάγιες και διαρκείς ανάγκες των προγραμμάτων της ΕΡΤ3.

Υφίσταται σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα.

Είναι αναγκαία η διατήρηση και ενίσχυση του ενημερωτικού χαρακτήρα των προγραμμάτων της ΕΡΤ3,

το Δικαστήριο με νέα απόφασή του (10521/2009) στις 7/4/2009 θεώρησε απολύτως νόμιμα όλα τα αιτήματα της ΕΣΗΕΜ-Θ που αφορούν στα παραπάνω και επιπλέον:

Αναγνώρισε ότι η ΕΡΤ ΑΕ οφείλει να αναπληρώσει αμέσως το κενό που άφησε η διακοπή 17 συμβάσεων συναδέλφων δημοσιογράφων της ΕΡΤ 3.

Έκρινε ως θεμιτό το αίτημα να τηρούνται τα κατώτατα όρια αμοιβών που ορίζουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και για τους συμβασιούχους δημοσιογράφους.

Έκρινε ότι το ενημερωτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ3 έχει επί της ουσίας συρρικνωθεί απορρίπτοντας ως αβάσιμους ισχυρισμούς της ΕΡΤ περί του αντιθέτου.

Πιστή στο πνεύμα του διαλόγου, τον οποίο πάντα προκρίνει ως μέσο επίλυσης προβλημάτων, η ΕΣΗΕΜ-Θ αναμένει από τη διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. να διαμορφώσει σε απολύτως εύλογο χρονικό διάστημα όλες τις αναγκαίες συνθήκες για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης και να αποκατασταθεί στην ΕΡΤ 3 η εργασιακή τάξη.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, η ΕΣΗΕΜ-Θ είναι υποχρεωμένη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, διεκδικώντας με τον τρόπο αυτόν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

6 Σχόλια προς “Συμβασιούχοι ΕΡΤ3: ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΟΛΟΙ !”

 1. ας ξεκινήσουμε απ τη πρόταση.Η ‘κυρία’ που διευθύνει την ΕΡΤ3 παίρνει 260.000 ευρουλάκια ετησίως,δηλαδή 50.000 ευρώ παραπάνω απ το ετήσιο μισθό του πρωθυπουργού της Αγγλίας Γκόρντον Μπράουν.Αρα μ αυτόν τον πενιχρό μισθό η πρόταση του Ασύνταχτου απορρίπτεται[εννοώ για τη δωρεά προς τους συμβασιούχους…].
  Το ‘φιλοδώρημα’ των 500 ευρώ της ΕΣΗΕΜΘ έχει μιά ‘συμβολική’ φαντάζομαι σημασία..[είναι όσο άφησε ο Στυλιανίδης στο four season στο Παρίσι που ήταν με τη γυναίκα του[οληρώνοντας 2540 ευρώ τη μέρα].
  Κανά δυό-τρεις ‘καθυστερημένοι’ στον εγκέφαλο συμβασιούχοι,προσπαθούν κατά μόνας,να ‘πετύχουν’ την επαναπρόσληψή τους,γλύφοντας τον Γκιουλέκα,οι αφελείς γι αυτό Δεν μετέχουν στις όποιες κινητοποιήσεις.
  Η ΠΟΣΠΕΡΤ ρίχνει το μπαλάκι στην ΕΡΤ, η ΕΡΤ στην ΠΟΣΠΕΡΤ κι ο Χρόνος τρέχει στους λειμώνες των ‘εκλογών’ τους.
  Η μοναδική λύση που υπάρχει είναι η ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Ραδιοφώνου ή της Τηλεόρασης της ΕΡΤΑΕ και της ΕΡΤ3.
  Κι αυτό γιατί έτσι επιτυγχάνεται η Ανάσταση,αφού βεβαίως τους σταυρώσεις πρώτα..Νάστε καλοί Χριστιανοί….

 2. Υπάρχουν και Τεχνικοί Συμβασιούχοι, όπως Εικονολήπτες, Ηχολήπτες, επίσεις Οδήγοί και Εργατοτεχνίτες.

  Δεν αναφέρονται καθόλου. Αόρατοι μπροστά στη Δημοσιογραφία…

 3. […] ΑΚΟΜΗ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ:  Συμβασιούχοι ΕΡΤ3: ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΟΛΟΙ ! / Διοίκηση… αναρμόδιων στην ΕΡΤ-3 και η σημερινή […]

 4. […] ΑΚΟΜΗ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ:  Συμβασιούχοι ΕΡΤ3: ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΟΛΟΙ ! / Διοίκηση… αναρμόδιων στην ΕΡΤ-3 και η σημερινή […]

 5. […] και απολυμένος ο διευθυντής ειδήσεων της ΕΤ3 και Συμβασιούχοι ΕΡΤ3: ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΟΛΟΙ ! και ΑΠΕΡΓΙΑ! Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: