ΑΠΕΡΓΙΑ! Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της διοίκησης της ΕΡΤ-3 το πρωί της Τετάρτης για τους συμβασιούχους. ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΌΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ στις 9.45 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ της ΕΡΤ-3 στη ert31Λεωφόρο Στρατού για να κατευθυνθούμε στα ΓΡΑΦΕΙΑ της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στην ΑΓΓΕΛΑΚΗ 2.

Στη διάρκεια σημερινής (Τρίτη) εργασιακής συνέλευσης, ανταποκρινόμενη η ΕΣΗΕΜ-Θ σε προτάσεις εργαζομένων της ΕΡΤ3, συμβασιούχων και μη, για την αναγκαιότητα να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις υπέρ των συμβασιούχων αλλά και για τα άλλα προβλήματα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οδηγήθηκε στην υιοθέτηση, σε πρώτη φάση, πραγματοποίησης παράστασης διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη το πρωί μπροστά στα γραφεία της διοίκησης της ΕΡΤ3, στην οδό Αγγελάκη 2. Καλεί σε προσυγκέντρωση στο κτίριο της τηλεόρασης της ΕΡΤ3 (Λεωφόρος Στρατού – Καυτατζόγλου) στις 09.45.

Οι προτάσεις για δράσεις «με φαντασία», οι αναφορές ότι «είμαστε σε πόλεμο», ότι «δεν πάει άλλο» και «φτάνει πια με την κοροϊδία» φαίνεται πως δεν παρακάμφθηκαν από τον παρόντα στη σημερινή συνέλευση πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μάκη Βοϊτσίδη, που παρότι έκανε και πάλι την… αγαπημένη του αναφορά στη νομική πλευρά της υπόθεσης, στο τέλος, άκουσε την απόφαση, ουσιαστικά των εργαζομένων για την πραγματοποίηση της αυριανής κινητοποίησης, ανεξαρτήτως εάν θα κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ εξέφρασε αρχικά το δισταγμό του για την αυριανή κινητοποίηση λέγοντας ότι κάτι τέτοιο «θέλει προετοιμασία» και την «κατάλληλη προεργασία» αλλά στο τέλος, βλέποντας ότι το κλίμα είναι υπέρ της παράστασης διαμαρτυρίας, δεν διαφώνησε και ανέλαβε να υλοποιήσει την απόφαση.

Κάποιοι άρχισαν να ψάχνουν ποιος θα φτιάξει το… πανό. Τελικώς, μάλλον διευθετήθηκε. Τι θα γράφει; Ας το κρατήσουμε ως έκπληξη για τη διοίκηση της ΕΡΤ3. Παρόν ήταν και το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, Δ. Ντόζης, που κάποια στιγμή, στο πλαίσιο ενός… μονολόγου, έκανε αναφορά σε «κοντάρια» και «ασπίδες» που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε(!!). Ο υπογράφων αυτό το κείμενο, σύστησε στον… αρχαίο πολεμιστή να μαζέψει λίγο τα κοντάρια και τις ασπίδες του –που κανένας εργαζόμενος δεν έχει δει μέχρι στιγμής-, μπας και χτυπήσει κανένας… Τόνισε δε (ο Γ. Γκίρμπας) ότι, κατά την άποψή του, υπήρξε τεράστια καθυστέρηση αντίδρασης από το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ στο ζήτημα των συμβασιούχων (βλέπε και το Απεργία στην ΕΡΤ-3 πάνω στις… στάχτες των συμβασιούχων ) και πρότεινε την προκήρυξη επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών μέχρι να επανέλθουν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι στη δουλειά τους και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Απαντώντας ο Μάκης Βοϊτσίδης, επιχείρησε να αποκρούσει τη βασιμότητα αυτής της κριτικής για κωλυσιεργία της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι το δικαίωμα της κριτικής είναι αναφαίρετο «ακόμα κι αν αυτή, καμιά φορά, είναι ακραία», κατά την άποψή του. Στη διάρκεια της σημερινής εργασιακής συνέλευσης, ειπώθηκαν και άλλα ενδιαφέροντα (αλλά και εξοργιστικά) από συναδέλφους συμβασιούχους και μη , αλλά για ευνόητους λόγους, θα αποφύγουμε να αναφερθούμε σε αυτά καθώς και στην ταυτότητα των προσώπων που τα εξέφρασαν.

aogizncaev5041caecnbg2ca8blee9car8xyn8cae237llcaszi4lwcavd3ax0ca8xblpncaju321uca3j5okwcaddfcfjcasnxcticaxx4871ca3fa5dsca3ms1jocahj93kqcaesc507calvrl8kcakajp4gΠροέχει η αυριανή κινητοποίηση και η πλαισίωσή της τόσο από τους συμβασιούχους συναδέλφους όσο και από αυτούς που είναι «αορίστου χρόνου» καθώς και από συναδέλφους μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ άλλων ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης σε μια εκδήλωση συμπαράστασης σε αυτό τον αγώνα. Δεν είναι «ξένος» αυτός ο αγώνας των συμβασιούχων της ΕΡΤ3. Αν δεν σταθούμε αλληλέγγυοι ΣΗΜΕΡΑ, τότε το ΑΥΡΙΟ θα είναι ζοφερό για όλους, αν δεν είναι ήδη. Δεν κρύβουμε την ικανοποίησή μας στον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ που αύριο το πρωί, θα είναι μια από τις ελάχιστες φορές που η ΕΣΗΕΜ-Θ «θα βγει» από τα γραφεία της και καλεί –ανταποκρινόμενη στο εργασιακό κλίμα- σε μία εκδήλωση διαμαρτυρίας στο δρόμο που δεν αφορά απλώς τη συμμετοχή της σε μια άνευρη και προγραμματισμένη απεργιακή πορεία, αν… και όποτε την αποφάσιζε. Αυτή είναι μια καλή αρχή για την ενεργοποίηση των ίδιων των εργαζομένων στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους που θα πρέπει να συνεχιστεί. Το εκάστοτε ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ θα πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει στην ιδέα ότι αποτελεί απλώς τον φορέα που θα υλοποιεί τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων της βάσης των εργαζομένων και δεν θα αναλίσκεται μόνο σε «παρακάλια» υπουργών και νομικές συμβουλές.

Υ. Γ. Επειδή διάφοροι «εντός κι εκτός των τειχών» έχουν κάθε λόγο να αποτύχει η αυριανή κινητοποίηση, μία έκκληση: Να μην τους κάνουμε τη χάρη και να είμαστε όλοι εκεί.

Ή με τη διοίκηση ή με τους εργαζόμενους. Πάρτε θέση!

Γ. Γκίρμπας

Ορίστε και η… τηλεγραφική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ:

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ3 (7/4/2009)

Θεσσαλονίκη, 7 Απριλίου 2009

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Παράσταση στα γραφεία Διοίκησης της ΕΡΤ3 (Αγγελάκη 2) θα πραγματοποιήσει η ΕΣΗΕΜ-Θ αύριο, διαμαρτυρόμενη για τη μη εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα των συμβασιούχων του τρίτου καναλιού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οι συνάδελφοι καλούνται σε προσυγκέντρωση στο κτίριο της τηλεόρασης της ΕΡΤ3 (Λεωφόρος Στρατού – Καυτατζόγλου) στις 09.45.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

2 Σχόλια προς “ΑΠΕΡΓΙΑ! Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της διοίκησης της ΕΡΤ-3 το πρωί της Τετάρτης για τους συμβασιούχους. ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: