Η Ένωση Τεχνικών Τύπου Θεσσαλονίκης για την απεργία της 2ης Απριλίου

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Τύπου Θεσσαλονίκης για την 24ωρη πανελλαδική απεργία της 2ης Απριλίου. Συμφωνούμε και προσαυξάνουμε περί της δημιουργίας συνδικάτου Τύπου.
Συνάδελφοι όλοι μαζί. Οι απολύσεις και η ανατροπή των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι κοινά προβλήματα.

ANAKOINΩΣΗ

Η Ένωση Τεχνικών Τύπου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην απεργία της 2ας Απριλίου 2009 με όλο της το δυναμικό, γιατί θεωρούμε πλέον ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ισοπέδωσης του τύπου στην χώρα με βάση συγκεκριμένα συμφέροντα τόσο πολιτικά όσο και εκδοτικά, προκειμένου η δημοκρατία να χάσει έναν από τους βασικούς πυλώνες της: Την ενημέρωση.

Τα χτυπήματα είναι αλυσιδωτά, και μεθοδευμένα, ώστε να οδηγηθεί ο τύπος της χώρας που γέννησε την Δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό χάλι, που πλέον μόνο την ανεξάρτητη ενημέρωση δεν εξυπηρετεί, αλλά εξυπηρετεί θαυμάσια σχεδιασμούς και συμφέροντα των πολυεθνικών αυτοκρατοριών τύπου.
Συμμετέχουμε λοιπόν ολόψυχα με στόχους

Α. Το σταμάτημα των «ελαστικών ωραρίων» και των μειωμένων αποδοχών, όταν επιχειρήσεις και τράπεζες  αυτής της χώρας με πρόφαση την οικονομική κρίση αυθαιρετούν με την κυβέρνηση θεατή να ζητά από το εργατικό δυναμικό της χώρας να δανειοδοτεί το τραπεζικό σύστημα και τις δήθεν προβληματικές επιχειρήσεις, λες και μας μοίραζαν μετοχές όταν είχαν περίσσεια κερδών.

Β. Την πραγματική ανατροπή του ασφαλιστικού που θέλει να καταστήσει προβληματικά τα μόνα υγιή ταμεία στον τόπο, τα ταμεία τύπου

Γ. Την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις που ενώ τις πληρώνουμε μιά ζωή ακριβά μας ζητούν να τις ξαναπληρώσουμε

Δ. Το σταμάτημα της αδιανόητης εισοδηματικής πολιτικής που ενώ την πληρώσαμε ακριβά με λιτότητες κατ’ εξακολούθηση επί δεκαετίες, τώρα μας ζητούν να την ξαναπληρώσουμε.

Για τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα, Συνδικάτο Τύπου Ελλάδας ΤΩΡΑ συνάδελφοι, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την θύελλα που έρχεται.

Ο περιστάσεις δεν αντέχουν ούτε κομματικό ούτε κυβερνητικό συνδικαλισμό αλλά αποφάσεις που θα αφήσουν ιστορία -με όλες τις δυσκολίες τους- και θα θωρακίσουν  τους Τεχνικούς  (σε κάθε ΜΜΕ) τους υπαλλήλους και τους δημοσιογράφους στο όνομα της κοινωνίας των ανθρώπων και της πολύπαθης Δημοκρατίας μας.

Το ΔΣ της Ένωσης Τεχνικών Τύπου Θεσσαλονίκης
Για το Δ.Σ της ΕΤΤΗΠΤ-Θ
Ο Πρόεδρος
Χρήστου Δημήτρης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: