Μέτωπο υπέρ της απεργίας της 2.4

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΕΣΥ

Η άρνηση της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ (Σόμπολος+Τσαλαπάτης) να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσιογράφων ανά την Ελλάδα, για συμμετοχή στην πανεργατική 24ωρη απεργία της 2ας Απριλίου, κινητοποίησε ευρύτερες συνδικαλιστικές δημοσιογραφικές δυνάμεις προς αποτροπή αυτής της φιλεργοδοτικής και φιλοκυβερνητικής στάσης.

Στην αρχή 4 Ενώσεις τάχθηκαν υπέρ της 24ωρης της ερχόμενης Πέμπτης (ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΕ, ΕΣΠΗΤ), ακολούθησε το διασωματειακό όπου φάνηκε η συμμετοχή όλων των κλάδων εργαζομένων στο χώρο των ΜΜΕ(τεχνικοί, διοικητικοί. κ.α.) και στο τέλος ήρθε η σύγκλιση του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ. Επιδίωξη ήταν μέσα από τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των Ενώσεων και όλων των παρατάξεων να καμφθεί και υπερπηδηθεί το εμπόδιο της ΕΣΗΕΑ, με στόχο φυσικά να συρθεί και αυτή στο τέλος στην απεργία.

Το πασοκοδεξιό μπλοκ εξουσίας στην ΕΣΗΕΑ δεν μπόρεσε να αντιταχθεί στην συντριπτική πλειοψηφία των άλλων συμμετεχόντων και έτσι η ΠΟΕΣΥ προχώρησε στην κήρυξη της 24ωρης απεργίας της Πέμπτης.

Αναλυτικά οι θέσεις όσων πήραν το λόγο:

Μουλόπουλος (πρόεδρος ΠΟΕΣΥ)

Το σημερινό γενικό συμβούλιο γίνεται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Η κρίση είναι γεγονός και θα σαρώσει τα κεκτημένα. Οι κυβερνητικές προτάσεις σταματούν στο κατώφλι των μισθών και του χρόνου εργασίας. Υφιστάμεθα μία γενικευμένη επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων. Επιχειρείται αναδιάρθρωση και δεν ξέρουμε πως θα υφίσταται το επάγγελμα του δημοσιογράφου κατά την έξοδο από την κρίση. Πρέπει να χαράξουμε διαχωριστικές γραμμές και αν αποφασίσουμε με ποια πλευρά είμαστε. Και δεν είμαστε ούτε παπαγαλάκια της εξουσίας, ούτε διαπλεκόμενοι, ούτε ρουφιάνοι, ούτε πουλημένοι. Είναι λάθος να πιστεύουν κάποιοι ότι μπορούν να λειτουργούν ως 5η φάλαγγα μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσιογράφων. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη και τουλάχιστον να διασώσουμε την αξιοπρέπειά μας. Μαζί με το ευρύτερο συνδικαλιστικό κίνημα. Σήμερα, για την απεργία της 2ας Απριλίου. Για να μην αποτελέσουμε απεργοσπαστικό κίνημα. Γι αυτό η ΠΟΕΣΥ πρέπει να κηρύξει 24ωρη απεργία στις 2.4. Οι 4 από τις 5 Ενώσεις συμφωνούν.

Χρυσοστομίδης (ΕΣΠΗΤ)

Άσχημα έιναι τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό για τα προβλήματα στα ΜΜΕ. Συμφωνώ με την 24ωρη στις 2.4 και προτείνω η ΠΟΕΣΥ να προσλάβει έναν τεχνοκράτη-πανεπιστημιακό για να ερευνηθούν οι επιπτωσεις της κρίσης στον Τύπο.

Μπράτσιος (ΕΣΗΕΑ)

Δεχόμαστε γενικευμένη επίθεση, κάτι που αποτελεί κομβικό σημείο της αντίδρασης του κλάδου. Η ΠΟΕΣΥ οφείλει να πρωτοστατήσει. Επιτακτική είναι η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας με τις άλλες αδελφές συνδικαλιστικές οργανώσεις στα ΜΜΕ, τη ΓΣΕΕ τα τοπικά εργατικά κέντρα.

Κατέθεσε κείμενο με προτάσεις δράσεις για τις εργασιακές σχέσεις, τους ανέργους, τους εργαζόμενους στα πορτάλς, τα δημοτικά ΜΜΕ, τις δίκες συναδέλφων για εργασιακά προβλήματα, την αντιπολεμική δράση με αφορμή τα 60χρονα του ΝΑΤΟ, τον Γιώργο Κοίλιαρη, την Αγγελική Χατζηδημητρίου. Πρότεινε συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο την Δευτέρα (συνέδριο ιδιοκτητών, διαφημιστών, εταιρειών ΜΜΕ).

Κατσαμά (ΕΣΗΕΠΗΝ)

Αυτονόητο είναι να κατέβουμε στους δρόμους. Οι 4 Ενώσεις συμφωνούν. Πού είναι η ΕΣΗΕΑ; Στις 2.4 δεν θα κινητοποιούνται μόνο οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα αλλά και στη σύνοδο των G20.

Νικολόπουλος (γενικός γραμματέας ΠΟΕΣΥ)

Τέσσερις Ενώσεις εναντίον μιάς. Αντί η ΠΟΕΣΥ να συζητάει τώρα το πώς θα οργανώσει καλύτερα την απεργιακή κινητοποίηση, προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ΕΣΗΕΑ. Να μην κρύβεται πίσω από μια δήθεν συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ και να το σκεφθεί καλά, ότι στήνει έναν απεργοσπαστικό μηχανισμό. Εμείς θα είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους μέχρι τέλος.

Χύτας (ΕΣΗΕΑ)

Να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο. Η ΠΟΕΣΥ έπρεπε να βγεί μπροστά νωρίτερα και μετά να καλέσει τις Ενώσεις. Να μην ερχόμαστε εκ των υστέρων εκβιαστικά. Δεν μπορεί να υπάρχει σιγή ασυρμάτου όταν ζητάει κάτι η ΓΣΕΕ.

Στεφανής (ΕΣΗΕΑ)

Δεν αποφασίζει για απεργία το γενικό συμβούλιο αλλά το διοικητικό. Μην ψάχνετε εχθρούς εδώ μέσα. Γιατί απεργία και με ποια αιτήματα; Ψάξτε στο ΠΑΣΟΚ για το ποιος έφτιαξε την νομοθεσία. Να πούμε για 24ωρη απεργία αλλά σε άλλη μέρα.

Δεληπέτρος (ΕΣΗΕΑ)

Ναι στην 24ωρη της 2.4 αλλά με προοπτική. Λίγοι είναι αυτοί που αντιτίθενται. Όμως τι έγιναν όσα αποφάσισε το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ; Το γενικό συμβούλιο να επικεντρώσει στα εργασιακά.

Νταβανέλος (ΕΣΗΕΑ)

Υπάρχει ο κίνδυνος η κρίση να γίνει ανεμοστρόβιλος και πρέπει να οργανωθούμε. Η ΠΟΕΣΥ πρέπει να κηρύξει 24ωρη απεργία στις 2.4. Πρέπει να πεισθεί η ΕΣΗΕΑ να κινηθεί. Να γίνει συνεννόηση με όλα τα σωματεία στο χώρο του Τύπου για τις μορφές πάλης και τις διεκδικήσεις. Να στείλουμε και άλλα παραδείγματα σαν τον ελληνικό Δεκέμβρη.

Μποζίνη (δσ ΠΟΕΣΥ)

Δυσάρεστο είναι στην προηγούμενη συνάντηση της ΠΟΕΣΥ με τα δσ των 5 Ενώσεων να έχει αποφασιστεί το πλαίσιο και την επομένη η ΕΣΗΕΑ να προκηρύσσει 3ωρη στάση. Με προβλημάτισε η διατύπωση της απόφασης για απεργία αλλά ψήφισα υπέρ. Εμένα με ενδιαφέρει να βρεθεί τρόπος επικοινωνίας.

Βασιλόπουλος (ΕΣΗΕΑ)

Είναι δυνατόν να συζητάμε και να μην αξιοποιούμε το όπλο της ενημέρωσης; Δυνάμεις των ισχυρών και κυβερνήσεις παγκοσμίως θέλουν να περάσουν στα ΜΜΕ μειωμένο εργατικό κόστος. Να πάμε τη Δευτέρα στο Μέγαρο και να ζητήσουμε να παρέμβει ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ. Δύο είναι οι προτεραιότητές μας: συντεταγμένα-ενωμένοι και επανασύνδεση με την κοινωνία. Να βγάλουμε συνδικαλιστική εφημερίδα.

Μπίκας (ΕΣΗΜΕΘ)

Φαίνεται πως η ΕΣΗΕΑ τα συνηθίζει κάθε Μάρτιο. Πέρυσι μας παρέδωσε στη χλεύη της κοινωνίας με εκείνα τα αλήστου μνήμης περί 3ωρης στάσης, όταν όλη η Ελλάδα κατέβαινε στους δρόμους. Φέτος με τη στάση της διακυβεύει την ίδια την αξιοπρέπεια των δημοσιογράφων. Η παρούσα συνδικαλιστική ηγεσία της ΕΣΗΕΑ επέλεξε το ρόλο των πρόθυμων. Ο πρόεδρος ανάφερε για την ανάγκη διαχωριστικών γραμμών ώστε να μην γίνουμε ζόμπι. Ναι, συμφωνούμε και η ΠΟΕΣΥ πρέπει να μπεί μπροστά.

Ήρθε η ώρα της δυναμικής σύγκρουσης και τα μέτωπα είναι δύο: το ένα προς την κυβέρνηση, στην οποία ξεπούλησαν το ασφαλιστικό και τους ιδιώτες, στους οποίους ξεπουλάνε τα εργασιακά, και το άλλο προς τις ενδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες. Πρέπει να προχωρήσουμε. Το γενικό+διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, οι 4 Ενώσεις και το διασωματειακό, παρέχουν την επαρκή βάση.

Κανονικά εμείς ερχόμαστε για να ασκήσουμε κριτική στην κήρυξη μιάς ακόμης 24ωρης απεργιακής τουφεκιάς. Γιατί, που είναι η κλιμάκωση του αγώνα μας που είχε αποφασίσει το περυσινό συνέδριο της ΠΟΕΣΥ και στη συνέχεια οι Ενώσεις;

Πρέπει να αναπτύξουμε ένα πακέτο δράσεων ενάντια στην εργασιακή λαίλαπα και την ασφαληστρική επιδρομή. Με συντονισμό όλων των κλαδικών σωματείων και πανελλαδική εξόρμηση. Ας προχωρήσουμε, ώστε να αποτρέψουμε την αναδιανομή του πλούτου και την μετακύληση του κόστους της κρίσης σε βάρος μας.

Πλαχούρης (δσ ΠΟΕΣΥ + πρόεδρος ΕΣΠΗΤ)

Να ασκήσουμε έντονη κριτική σε όσους αντιτίθενται στη απεργία. Κάποιοι δημοσιογράφοι εξυπηρετούν διάφορες εξουσίες.

Στεφάνου (ΕΣΗΕΑ)

Όλοι ενωμένοι να πάμε στην απεργία της 2.4, συναδελφικά και συναινετικά.

Νταουντάκη (ΕΣΗΕΑ)

Κάποιοι έχουν καταδικάσει αυτό το σωματείο της ΕΣΗΕΑ. Υπάρχει σύγκρουση πολιτικοσυνδικαλιστική. Είναι λυπηρό που χθες στο δσ της ΕΣΗΕΑ ακούσαμε θέσεις κατά του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, των απλών εργαζομένων, των Ενώσεων. Η ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες των διασπαστικών κινήσεων. Ελπίζω να κάνουν πίσω.

Τσαουσίδης (αντιπρόεδρος ΠΟΕΣΥ)

Διακυβεύεται ο ρόλος της ΠΟΕΣΥ Είναι Ομοσπονδία και έχει δικαίωμα να κηρύξει απεργία. Οι Ενώσεις-μέλη καλύπτονται νομικά από την Ομοσπονδία.

 

Στο τέλος ο Νταβανέλος πρότεινε το γενικό συμβούλιο να υιοθετήσει ψήφισμα έγκρισης της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου για την απεργία της 2.4 και να λάβει όλα τα οργανωτικά μέτρα για τον συντονισμό και την κοινή εργατική πάλη. Ενώ ο Δεληπέτρος πρότεινε το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ να λειτουργήσει ως απεργιακή επιτροπή και αποφασίστηκε αυτό να γίνει σε συνεργασία με τις Ενώσεις.

 

Το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ ενέκρινε το ψήφισμα για την απεργία της 2.4 και αμέσως μετά να προχωρήσουμε σε 48ωρη απεργία. Επίσης να γίνει η παρέμβαση της Δευτέρας έξω από το Μέγαρο και τα επιμέρους ψηφίσματα (αντιπολεμικά, Χατζηδημητρίου κ.α.) να παραπεμφθούν προς υλοποίηση στο δσ, όπως επίσης και την πρόταση για την πρόσληψη τεχνοκράτη-ερευνητή.

[Από τη συνεδρίαση του 31μελούς γενικού συμβουλίου (20+11 δσ) απουσίαζαν οι: Ασβεστάς, Ζαγγανάς, Κατσάρας, Κυφωνίδης, Λουκόπουλος, Μαστής, Σελλά.]

 

Μπάμπης Μπίκας,

μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, εκλεγμένος (μαζί με τον Νάσο Μπράτσιο) με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης (όπου συμμετέχει ο Ασύνταχτος Τύπος-ΕΣΗΕΜΘ, μαζί με τους Φαϊνάνσιαλ Κράϊμς-ΕΣΗΕΑ, ΑΡΜΜΕ-ΕΣΗΕΑ, Παρατύπως-ΕΣΠΗΤ)

2 Σχόλια προς “Μέτωπο υπέρ της απεργίας της 2.4”

 1. πρώτη και τελευταία..Δώστε απάντηση για το σύνθημα ’αλήτες,ρουφιάνοι,δημοσιογράφοι’ με τους αγώνες σας.Για τον Βαξεβάνη,για όλους που δίώξαν απ το μαγαζί της Αγγελοπούλου,για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ.,για τους απίστευτους μισθούς των 240.ΟΟΟ.450.ΟΟΟ, και 750.000. ευρώ, όλων των αλητών ’συναδέλφων’ σας στελεχών της ΕΡΤ.Δώστε απάντηση,ΓΙΑΤΊ και σας θα σας ξεσχίσουν σε λίγο καιρό.Ισχύει ότι είπε ο Χομπσμπάουμ ’ο ακραίος φιλελεύθερος είναι ακριβώς το ίδιο με τον ακραίο τρομοκράτη’….Αλλά στην απεργία-το ξέρω-θα είσθε τρεις κι ο κούκος….

 2. Η εισήγηση του προέδρου της ΠΟΕΣΥ Says:

  Εισήγηση του προέδρου της ΠΟΕΣΥ Βασίλη Μουλόπουλου στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, 27/03/09, όπου και αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η 24ωρη πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ την ερχόμενη Πέμπτη, 2/4/2009
  Πηγή: http://naftilos.blogspot.com/

  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ: Η ΚΑΘΑΡΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ

  Συνάδελφοι, η περίφημη κρίση, αυτή που πολλοί δεν έβλεπαν και πολλοί αμφισβητούσαν, είναι εδώ. Δε θέλω να κάνω ανάλυση του πώς και γιατί προήλθε. Ούτε ποιος ευθύνεται γι’αυτό.

  Γεγονός όμως είναι ότι η κρίση είναι εδώ, ότι θα επιδεινωθεί και θα σαρώσει βεβαιότητες και κεκτημένα.

  Είναι γεγονός ότι οι προτάσεις κυβέρνησης και εργοδοσίας για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης σταματούν στο κατώφλι της επιδείνωσης των εργασιακών σχέσεων, των μισθών, των συνθηκών εργασίας. Δεν ακούνε τον κόσμο της εργασίας, δεν περιλαμβάνουν τις ανάγκες και τις απόψεις των εργαζομένων. Ή μάλλον τους περιλαμβάνουν αλλά ως πρόβατα επί σφαγή. Τους ζητούν για μια ακόμη φορά θυσίες για το καλό όχι των εργαζομένων αλλά των εργοδοτών.

  Ο φόβος και οι εκβιασμοί στους χώρους εργασίας εξαπλώνονται. Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και το δικαίωμα στην απεργία περιορίζονται . Οι κινητοποιήσεις όταν δεν μπορούν να υπονομευτούν εκ των έσω, ποινικοποιούνται. Στόχος οι μισθοί, οι συντάξεις, οι συλλογικές συμβάσεις. Το μοντέλο Μίχαλου, Μυλωνά και «Χελένικ Στιλ», η επισφαλής δηλαδή εργασία, και οι μειώσεις των μισθών είναι αυτό που έχει υιοθετηθεί και έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και στις επιχειρήσεις ΜΜΕ.

  Η ολική απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων αποτελεί το βασικό άξονα εξόδου από την κρίση.

  Η κρίση των επιχειρήσεων ΜΜΕ είναι υπαρκτή, δεν είναι ωστόσο σημερινή. Εχει παρελθόν γνωστό, και υπαίτιους, όμως γίνεται τώρα το πρόσχημα, το τέλειο άλλοθι, για να αλλάξει ριζικά το τοπίο σε αυτές. Η επιχειρήση αναδιάρθρωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το διακύβευμα δεν είναι πόσοι δημοσιογράφοι θα έχουν αύριο δουλειά, με τι μισθούς, τι συντάξεις και κάτω από ποιες συνθήκες θα εργαζόμαστε, αλλά η ίδια η δημοσιογραφία. Κρίνεται το επάγγελμα του δημοσιογράφου, το είδος, και συνεπώς ο ρόλος της της ίδιας της Ενημέρωσης.

  Συνάδελφοι, ο συνδικαλισμός εμπεριέχει συνθέσεις απόψεων, συμβιβασμούς, υποχωρήσεις. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν στιγμές των μεγάλων καθαρών αποφάσεων. Υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες χαράσσονται οι διαχωριστικές γραμμές, που καλούμαστε να αποφασίσουμε σε ποια πλευρά θα σταθούμε, ποιού τα συμφέροντα θα υπερασπιστούμε. Αυτό είναι που καλούμαστε να κάνουμε τούτη την εποχή. Αυτές τις στιγμές ζούμε. Δεν υπάρχουν περιθώρια συμβιβασμού. Δεν υπάρχουν περιθώρια υποχωρήσεων. Δεν υπάρχουν περιθώρια ουδετερότητας. Είναι η στιγμή όχι μόνο της συλλογικής στάσης απέναντι στην κρεατομηχανή που έχουν στήσει εργοδότες και κυβέρνηση, αλλά και της ατομικής. Είναι η στιγμή που πρέπει ν’ αποφασίσουμε αν θέλουμε αύριο να μας λένε καλημέρα οι άλλοι εργαζόμενοι, να κοιτάμε στα μάτια τα παιδιά μας, να μπορούμε να κοιτάζουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη. Είναι η στιγμή που πρέπει να αποδείξουμε στον εαυτό μας, στους συναδέλφους μας, στους άλλους εργαζόμενους ότι δεν είμαστε διαπλεκόμενοι, παπαγαλάκια, γλείφτες. Ότι δεν είμαστε ρουφιάνοι και πουλημένοι.

  Συνάδελφοι, ο πόλεμος από την άλλη μεριά της διαχωριστικής γραμμής έχει κηρυχθεί και είναι τραγικό λάθος να πιστεύουμε ότι θα μείνουμε απέξω. Ότι θα τα βρούμε με την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Είναι τραγικό λάθος να πιστεύουμε ότι αν λειτουργήσουμε σαν «πέμπτη φάλαγγα» θα γλιτώσουμε από την κρεατομηχανή που έχει στηθεί. Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι σ’ αυτόν τον πόλεμο, ούτε να τον δώσουμε μόνοι μας, χωριστά από το λαϊκό κίνημα, το κίνημα όλων των εργαζομένων.

  Ούτε μπορούμε να υψώσουμε τείχη, συυρματοπλέγματα, τάφρους γύρω μας, όσοι ακόμα έχουμε δουλειά, συντάξεις, προνόμια, αφήνοντας τους άλλους έξω να σφάζονται. Να είμαστε οι τελευταίοι ζωντανοί-νεκροί της δημοσιογραφίας. Αυτός ο συνδικαλισμός δεν μ’ ενδιαφέρει. Δε θέλω να είμαι ζόμπι, δε θέλω να είμαι μόνος μου παρέα με άλλα ζόμπι, προστατευόμενα είδη έως ότου εξαφανισθούμε με το βιολογικό μας θάνατο. Ο θάνατος, ο επαγγελματικός και της αξιοπρέπειας θα έχει συμβεί πολύ νωρίτερα.

  Συνάδελφοι, αυτόν τον πόλεμο πρέπει να τον δώσουμε. Και να τον δώσουμε ενωμένοι. Παλαιότεροι και νέοι συνάδελφοι. Θα είναι δύσκολος, θα έχουμε ήττες, θα έχουμε απώλειες, θα έχουμε προδοσίες, θα έχουμε λιποταξίες. Μπορεί να τον χάσουμε, αλλά θα ήταν αυτοκτονικό και εξευτελιστικό να τον χάσουμε γιατί δεν τον δώσαμε, γιατί παραδοθήκαμε άνευ όρων, χωρίς να δώσουμε ούτε μια μάχη. Ακόμα και να τον χάσουμε, θα έχουμε κερδίσει τον αυτοσεβασμό μας και το σεβασμό των πολιτών. Θα παραμείνουμε ζωντανοί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: