Όλοι/όλες στην εκδήλωση της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ της ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Να σταθούμε στο πλευρό των νέων «ασύνταχτων» δημοσιογράφωνimages

 

«Ασύνταχτο» νέο ρεύμα

 

Με κέφι, κουράγιο και διάθεση για συνέχιση των αγώνων, οι συνάδελφοι φοιτητές της κατειλλημένης Σχολής Δημοσιογραφίας Θεσσαλονίκης του ΑΠΘ ( http://paramme.wordpress.com/ ) δίνουν μαθήματα για τη δημιουργία μιας «άλλης» δημοσιογραφίας και μας στέλνουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι στο μέλλον, τον κλάδο μας δεν θα τον λυμαίνονται οι διάφοροι «επαγγελματίες» συνδικαλιστές, ούτε θα υπάρχει η απάθεια και η ματαιότητα στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

Αυτόν τον αγώνα τους οφείλουμε να τον αφουγκραστούμε, να σταθούμε δίπλα τους, να ενισχύσουμε τα αιτήματά τους, να συμβάλλουμε στη διάδοσή τους με σεβασμό στις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων και της ανεξαρτησίας του προγραμματισμού της κινηματικής τους δράσης.

 

Όπως είναι γνωστό, η γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συνέχιση της κατάληψης της Σχολής έως τις 15/1/2009 και θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση για τη συνέχιση ή μη αυτής της μορφής αγώνα.

 

Συνάδελφοι, φοιτητές/φοιτήτριες της κατάληψης οργανώνουν για αύριο Τρίτη 13/1/2009 ένα ενδιαφέρων ανοιχτό αντιμάθημα στην πλατεία Αριστοτέλους και μεθαύριο Τετάρτη 14/1/2009, βιντεοπροβολές και εκδήλωση-συζήτηση με άξονα τη διαχρονικότητα της καταστολής.

 

Οι φοιτητές/τριες απευθύνθηκαν στον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ προκειμένου να πάρουμε μέρος στην εκδήλωση. Η αποδοχή του αιτήματός τους για μας τους «ασύνταχτους», ήταν αυτονόητη. Αυτονόητη, όμως θα πρέπει να είναι η συμμετοχή ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, μελών και μη μελών της ΕΣΗΕΜΘ.

 

Έτσι, από την πλευρά μας ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ και τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στα ΜΜΕ να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους και τις ενδεχόμενες παρεμβάσεις τους στη συζήτηση της Τετάρτης, τους νέους/νέες συναδέλφους/συναδέλφισσες με τους οποίους/οποίες θα δουλεύουμε αύριο δίπλα-δίπλα αντιμετωπίζοντας τα ίδια κοινά προβλήματα.

 

ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ  

   

kataΠρόγραμμα Τρίτης και Τετάρτης

 

ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΝΤΙ-ΜΑΘΗΜΑ

 

Την Τρίτη 13 Ιανουαρίου στις 15.30 θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αριστοτέλους Ανοιχτό Αντιμάθημα με θέμα “Επιστήμη & Κοινωνία“ από τον διδάκτορα Κοινωνιολόγο και επίκουρο καθηγητή του τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ κ. Βασίλη Νόττα. Το ανοιχτό αντιμάθημα συνίσταται σε διάλεξη και συζήτηση σε χώρο δημόσιο ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου ή και περαστικού χωρίς να οριοθετείται στους τοίχους μιας αίθουσας Πανεπιστημίου.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΣ

 

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου και στις 18.00 μ.μ. θα λάβει χώρα στη Σχολή Δημοσιογραφίας (Εγνατίας 46 για όσους έχουν ασθενή μνήμη!)  εκδήλωση με προβολές ταινιών και γενικό Θέμα: “Από το Παρακράτος και τη Χούντα, στην Καταστολή της Μεταπολίτευσης“.

 

Τις προβολές θα ακολουθήσει συζήτηση στις 20.30 μ.μ. με ομιλητές Δημοσιογράφους του Ασύνταχτου Τύπου και μέλη της Εναλλακτικής πρωτοβουλίας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

 

To blog της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ της ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

 

http://paramme.wordpress.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: