Με τον Πήχα δεν θα χουμε και βήχα;;;

«Τέλος στα σπάταλο και αντιπαραγωγικό σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο στόχος μας ολοκληρώνεται». Αυτό είπε η very Φάνη για την ασφαληστρική απορύθμιση. Ο στόχος τους ολοκληρώνεται. Και για να μας κόψουν τον βήχα διόρισαν πρόεδρο του ψευδοΕνιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΜΜΕ τον εν αποστρατεία ναύαρχο Π. Πήχα. Πάλι καλά που δεν διόρισαν τον Π. Μίχα τον ποδοσφαιριστή για να μας πάρει με τις κλωτσιές.

Τι εστί… Βήχας

Ο «συνάδελφος» Πήχας (ααααψιούουου) είναι 63 ετών έχει διατελέσει   γενικός διευθυντής του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, στέλεχος σε χρηματιστηριακή εταιρία και είναι μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου Αποφοίτων Ναυτικών Δοκίμων και της Ελληνικής Εταιρίας Στρατηγικών Μελετών.

Προφανώς η εμπειρία του από το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού τον καθιστά αυτόματα ικανό να διαχειριστεί ασφαλιστικά θέματα (εισφοροδιαφυγή, μαύρη εργασία, χρέη προς τα ταμεία κ.α) και ανάλογα το πέρασμα του από τα χρηματιστηριακά ιδανικό να χειριστεί οικονομικά θέματα και δη να προφυλάξει τα αποθεματικά μας από κακοτοπιές (βλ. δομημένα ομόλογα, χρηματιστηριακός τζόγος, τερτίπια με τα αποθεματικά των ταμείων κ.α). Ως μέλος των διοικήσεων του Σ.Α.Ν.Δ και της Ε.Ε.Σ.Μ. θα δώσει κι έναν άλλο αέρα στα πανιά του κλάδου, εθνικό και πατριωτικό, και θα εμφυσήσει στον άπιστο δημοσιογραφικό εσμό τα πατροπαράδοτα ιδανικά της φυλής. Όποιος δηλώνει ασύνταχτος και αμετανόητος άπατρις διεθνιστής ή τι άλλο όπως σοσιαλιστής και όχι σοσιαληστής, κομμουνιστοαναρχοαριστερός, οικολόγος, ρηξικέλευθος και σκεπτόμενος ερευνητής την έβαψε. Θα τον φάνε οι αθερίνες!

Απάνω τους ναυαρχούκο!!!

Εκ της ιδιότητος του ανδρός μην βιαστείτε να υποθέσετε ότι το καθεστώς γαλέρας ή τριήρους, μπρικιού ή αποικιοκρατικής καραβέλας θα καταστεί το επιδιωκόμενο στα του ασφαλιστικού των δημοσιογράφων. Ουχί. Ο ανήρ ούτος έχει να επιδείξει ένδοξες κι ηρωικές ημέρας. Διαβάζουμε από το καταστατικό του Συνδέσμου Αποφοίτων Ναυτικών Δοκίμων:

«Ο Σύνδεσμος μεταξύ άλλων επιδιώκει τη «σύσφιγξη των μεταξύ των μελών του δεσμών, η τόνωση των κοινωνικών, ψυχαγωγικών και συναδελφικών εκδηλώσεων, η διάδοση του πνεύματος αλληλεγγύης, η παροχή κάθε δυνατής ηθικής και υλικής υποστηρίξεως προς τα μέλη του, η ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του, η κοινωνική προσφορά της πείρας και των γνώσεων των μελών του, η προβολή της ιστορίας, των παραδόσεων, του έργου του Πολεμικού Ναυτικού ως και της θαλάσσιας ισχύος του Έθνους».

Δεν ευτυχείτε συνάδελφοι δεν σας πιάνει μια ανείπωτη και απύθμενη αγαλλίαση….; Ε, γιατί;;; Δεν συγκινούστε με τη θαλάσσια ισχύ του Έθνους; Σα δεν… Όμως διαβάστε κι αυτό:

« Σκοποί του Συνδέσμου: Διοργάνωση ενημερωτικών επισκέψεων, συνεστιάσεων, εκδρομών, σεμιναρίων, διαλέξεων, ομιλιών, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, προβολών ταινιών, εκθέσεων, συγκρότηση βιβλιοθηκών, αναγνωστηρίων, ψυχαγωγικών ομίλων, έκδοση ενημερωτικών εντύπων, αναμνηστικών με το έμβλημα του Συνδέσμου (σήματα πέτου, γραβάτες κ.ά.), δημιουργία ιστοσελίδας του ΣΑ/ΣΝΔ στο διαδίκτυο κ.λπ.»

Σήματα… καπνού

Επιτέλους θα αποκτήσουμε και σήματα πέτου και γραβάτας για να υποδεχόμαστε τον εκάστοτε Ρουσόπουλο κοσμίως και τρέντι ενδεδυμένοι. Ετοιμαστείτε να εκδράμωμεν να διαλεχθούμεν και να πάρουμε μέρος σε χαρούμενες καλλιτεχνικάς εκδηλώσεις, τοιαύτης χαρμοσύνης που μόνο ένας έμπειρος ναυτικός γνωρίζει, λόγω της εμπειρίας του στα μπάρς των διαφόρων λιμανιών. Να πεθάνει ο Κόρτο Μαλτέζε, ήρθε ο… Βήχας (ααααψιοουυυυύ).

Ωστόσο συνάδελφοι όσοι από εσάς βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα καλό θα ήταν, το είπαμε, να μη βιάζονται. Με τον Βήχα στο πρόγραμμα θα λύσουμε και τη στρατιωτική ισχύ του κλάδου. Η θητεία του στην ΕΛ.Ε.Σ.ΜΕ το διασφαλίζει

Τι κάνει η εν λόγω. Όπως περιγράφεται στο καταστατικό της οι στόχοι μεταξύ άλλων είναι «η μελέτη, ανάλυση και έρευνα σε θέματα στρατηγικής όπως, ενδεικτικά, στα αφορώντα στην στρατιωτική στρατηγική, στη γεωστρατηγική, στην οικονομική πλευρά, τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και λοιπά συναφή αντικείμενα που απασχολούν ή ανακύπτουν στον Ελλαδικό χώρο, το χώρο των Βαλκανίων αλλά και την γενικότερη περιοχή της Μεσογείου Θαλάσσης και του Ευξείνου Πόντου».

Πίσω Τούρκοι, Τουρκαλβανοί, Ούνοι, Μογγόλοι της εισφοροδιαφυγής, και Πετσενέγοι, Αβαροι και Οστρογότθοι της μαύρης αδήλωτης εργασίας, των μπλοκακίων και των συμβάσεων έργου. Από δω και πέρα συμβάσεις μόνο αντιτορπιλικού καικιού, υποβρύχιας γαλέρας και αμφίβιας καραβέλας βεβαίως, βεβαίως.

Όσοι διαφωνούν στο μπαλαούρο και στη σανίδα για τους καρχαρίες.

Ο Βήχας παρουσιάστηκε στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, όπου όπως διαβάζουμε «ο νέος πρόεδρος του Tαμείου δεσμεύτηκε ότι θα πράξει το καλύτερο δυνατό και ότι στις βασικές προτεραιότητές του βρίσκεται η μηχανοργάνωση του Ταμείου και η καλύτερη αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του».

Ψυχραιμία μη σας πιάνει λόξυγκας, μη βήχετε εκεί στο βάθος, μη ξεροκαταπίνετε. Στούρνοι.

Θα γίνει δηλαδή της αξιοποίησης το ρεσάλτο, της μηχανορραφίας η απόβαση. Θα μας πλακώσουν με δομημένες νάρκες βυθού, με μεταλλαγμένους μπακαλιάρους και ληγμένες γαριδομακαρανόδες για τους μερακλήδες αλά ΣομπολοΤσαλαπάτη.

Όπως μάλιστα είπε ο νεοδιορισθείς πρόεδρας, «του αρέσουν οι προκλήσεις και τα δύσκολα».

Να’ τα, δεν σας τα’ λεγα παραπάνω. Ετοιμαστείτε σαλπάρουμε. Όρτσα τα πανιά συνάδελφοι, κόντρα στον βηχοβοριά, ξεκινάμε για άλλες πολιτείες, αναρχικές! Πάρτε αντιβηχικά σορόπια, ψάρακες. Όλοι οι μούτσοι στο κατάστρωμα και γρήγορα! Και μετά μας έλεγαν: καταταχτείτε…

Φαστ-μπίτερ

2 Σχόλια προς “Με τον Πήχα δεν θα χουμε και βήχα;;;”

 1. ηλίας κουτσούκος Says:

  δεν με ενδιαφέρει αν τον λένε Πήχα,Μήχα,Μπήχλα,,
  το μόνο που ξέρω είναι πως θα φύγει νύχτα στ ανοιχτά,,Σα δε ντρέπονται να διορίζουν τέτοιες ‘μπότες’ για να διαχειρισθούν τα χρήματα μας

  υγ.’μπότα’ έλεγε ο παπούς μου κάθε αξιωματικό της πλάκας που τούβαζαν στο κεφάλι ότι είναι κάτι το ‘ιδιαίτερο’ στη κοινωνία

 2. νεοδημοκράτης Says:

  Ο «πολύς» κος Πήχας έφυγε κακήν κακώς απο το γραφείο του στο ΓΕΝ σαν αρχιπλοίαρχος αφήνοντας και τα άπλυτα πουκαμισά του να τα μαζέψουν οι αντιακταστάτες του. Δεν έκανε ούτε μία αποχαιρετηστήρια εκδήλωση ,όπως συνηθίζεται στο Πολεμικό Ναυτικό αλλά και στις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Υποναύαρχος και αντιναύαρχος έγινε απο τα διοικητικά δικαστήρια και μόνο. Οι ανωτεροί του τον έκριναν ακατάλληλο να αναλάβει την διοίκηση του κλάδου των Οικονομικών και μάλιστα την εποχή διακυβέρνησης της ΝΔ.
  Η υποτιθέμενη υπηρεσία στο Πολεμικό Ναυτικό αναλώθηκε σε υπηρεσίες δευτερευούσης σημασίας όπως μηχανογραφικά κέντρα όπου ικανοί υφισταμενοί του , του παρείχαν πλήρη κάλυψη στην ανεπαρκειά του. Οι εντυπώσεις των συνεργατών του ένστολών και πολιτικού προσωπικού είναι οι χειρότερες για το ατομό του και μπορούν να το επιβεβαιώσουν, αν ερωτηθούν. Η διοικηση του Ταμείου δεν έχει καμμία ομοιότητα με αυτές του Πολεμικού Ναυτικού όπου οι εντολές του ανωτέρου εκτελούνται χωρίς αντίρρηση και λογοκρισία και ο κος Πήχας θεωρεί ευκολο το έργο του χωρίς να έχει συναίσθηση των ευθυνών του και των προβλημάτων που θα δημιουργήσει ο αυταρχικός του χαρακτήρας και η άμετρη επαρση του. Η κα Υπουργός που τον επέλεξε θα είναι υπεύθυνη για τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν στο ταμείο και φυσικά θα κριθεί απο τους ψηφοφόρους της. Φυσικά η Κα Πετραλιά δεν ενδιαφέρεται για τους ψήφους των οπαδών της αφού οι ψήφοι που «κουβαλά» μαζί του ο κος «ναύαρχος» είναι αρκετοί για να την επανεκλέξουν στην εκλογική της περιφέρεια!!!!!!!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: