Το παγκόσμιο κίνημα κατά της G8 στην Ιαπωνία

Χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές, ριζοσπαστικά σωματεία και εκατοντάδες ακτιβιστές δημοσιογράφοι θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις κατά της συνόδου της G8 που θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία στις 7-9 Ιουλίου.

Η νεοφιελεύθερη παγκοσμιοποίηση, η κυριαρχία του κέρδους πάνω στους ανθρώπους και η οικονομική δικτατορία των «δυνατών» κρατών, όχι μόνο δεν πρέπει να αφήνουν αδιάφορους τους απλούς εργαζόμενους και στον χώρο των ΜΜΕ στην Ελλάδα και παντού στον κόσμο, αλλά πρέπει να τους ενεργοποιούν στην κατεύθυνση των αγώνων για τη δημιουργία των όρων ανατροπής αυτών των πολιτικών που αποτελούν τη βασικότερη αιτία της καθημερινής μιζέριας και της «στενότητας» στην ερμηνεία των «τοπικών» προβλημάτων.

Ποιά είναι η G8; Τι θα γίνει στην Ιαπωνία; Ποια είναι η προϊστορία των κινητοποιήσεων κατά της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης; Ποια είναι η στάση του δημοσιογραφικού κόσμου; Βρείτε και προσθέστε τις δικές σας πληροφορίες και απόψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΛΗ :«Η εναλλακτική παγκοσμιοποίηση», στη στήλη «Σελίδες»,ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο εμπλουτισμένο με φωτογραφίες.

Παγκόσμιες δράσεις ενάντια στη σύνοδο των G8
στην Ιαπωνία και συνεχείς ενημερώσεις βρίσκονται εδώ
http://ticker.gipfelsoli.org/.

Διαβάστε επίσης στη δεξιά στήλη «Σελίδες»: «Διεθνείς δράσεις κατά της G8 που έθαψαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ»

6 Σχόλια προς “Το παγκόσμιο κίνημα κατά της G8 στην Ιαπωνία”

 1. Τι είναι η ομάδα G8

  Η G8 είναι μια ομάδα που αποτελείται από τις 8 πιο πλούσιες και ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη. Τις Η.Π.Α., την Μ.Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τον Καναδά και τη Ρωσία. Το έτος 2000, το ακαθάριστο εισόδημα των G8, ήταν 21,1 τρισ. δολλάρια, όταν το σύνολο του παγκόσμιου ακαθάριστου εισοδήματος όλων των κρατών, ειναι 31,3 τρισ. δολλάρια. Πράγμα που σημαίνει οτι κατέχουν το 68% των παγκόσμιων εσόδων. Από την άλλη, οι χώρες αυτές, αποτελούν μόλις το 13,9% του παγκόσμιου πληθυσμού. Στη βάση της οικονομικής και στρατιωτικής δύναμης, το G8 «στήνει» μια παγκόσμια ατζέντα και την προωθεί μέσα από τα μέλη του, και μέσα από διεθνής οργανισμούς τους οποίους ελέγχει απόλυτα, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Παγκόσμια Τράπεζα, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου το G20 κτλ.

  Πότε Ξεκίνησε

  Το G8 αναδείχτηκε από προηγούμενους σχηματισμούς που είχαν φτιαχτεί για να προστατεύουν και να συντονίζουν τα μεγάλα καπιταλιστικά κράτη κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Οι προηγούμενες εκφάνσεις του G8 καλύπτονται από μυστικότητα. Η ύπαρξη της «Ομάδας των Βρυξελλών» (Βρετανία, Η.Π.Α., Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Γαλλία) για παράδειγμα, που είναι πλέον γνωστή για τις προσπάθειες υπονόμευσης παλιότερων πρωτοβουλιών για τον έλεγχο της μόλυνσης του Περιβάλλοντος, ήρθε στο φως 30 χρόνια μετά τη δημιουργία της (το 1971). Συνέπεια της Ομάδας των Βρυξελλών, ήταν και η «Ομάδα της Βιβλιοθήκης» (Library Group) (1973- Η.Π.Α., Δυτ Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, συν την Ιαπωνία ένα χρόνο αργότερα), το G6 (1975- Η.Π.Α., Δυτ. Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Ιαπωνία), το G7 (με την προσθήκη του Καναδά) και φτάσαμε στο G8 με την προσθήκη της «Δυτικής» πλέον Ρωσίας.

  πολύ περισσότερα θα βρείτε (στα Αγγλικά) στην παρακάτω διεύθυνση.
  http://www.geocities.com/ericsquire/g8.htm

 2. 3 συλλήψεις στο Sapporo, Ιαπωνία

  από resist@nce 9:45μμ, Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

  Την παραμονή της Συνόδου Κορυφής του G8 2008, χιλιάδες κόσμος βγήκε στους δρόμους του Sapporo,στην Ιαπωνία, για να απαιτήσουν ένα τέλος στις αντιδημοκρατικές πολιτικές και τους πολέμους των κρατών μελών των G8.
  Η πορεία, που ήταν μια διοργάνωση από ΜΚΟ, συνδικάτα, αριστερές οργανώσεις, αντι-εξουσιαστές και ακτιβιστές, κατέληξε στη σύλληψη τριών διαδηλωτών και ενός φωτογράφου του Reuters.
  Οι διαδηλωτές βάδισαν με πανό, σημαίες και γιγαντιαίες μαριονέτες, και ένα κινούμενο όχημα σκορπιζε μουσική στο πλήθος. Πολλοί φορούσαν κοστούμια ή έπαιζαν μουσικά όργανα κατά τη διάρκεια της πορείας. ΄
  Η αστυνομική παρουσία ήταν ισχυρή, με δύο σειρές ΜΑΤ παράλληλα στις δύο πλευρές της διαδρομής και προσπαθούσαν να αποκλείσουν την πορεία στη μία λωρίδα κυκλοφορίας.
  Μερικοί διαδηλωτές αντιστάθηκαν στον αυστηρό έλεγχο αστυνομίας με την κίνηση τους στην άλλη λωρίδα κυκλοφορίας.
  Σε ένα σημείο της πορείας η αστυνομία περικύκλωσε το φορτηγό και συνέλαβε τον οδηγό και το DJ, καθώς επίσης και έναν δημοσιογράφο του Reuters που βρισκόταν κοντά.
  Μετά τη σημερινή πορεία θα ακολουθήσουν τρείς μέρες διαδηλώσεων στη λίμνη Toya, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος.

  ΠΗΓΗ: http://www.athens.indymedia.org

 3. Τα τρόφιμα δεν αγοράζονται – το πετρέλαιο δεν πίνεται
  Οι τιμές των τροφίμων και του πετρελαίου, η πολιτική κατάσταση στη Ζιμπάμπουε και η κλιματική αλλαγή είναι τα βασικά θέματα στην ατζέντα της Συνόδου της G8 στην Ιαπωνία.
  Σύμφωνα με ένα προσχέδιο που δημοσιίευσε τη Δευτέρα η ιαπωνική εφημερίδα Γιομιούρι, στο ανακοινωθέν της Συνόδου οι αυξανόμενες τιμές χαρακτηρίζονται «σοβαρή απειλή». ‘Αραγε για ποιους;
  Το θέμα της φτώχιας στην Αφρική, που σχετίζεται εξάλλου στενά με την επισιτιστική κρίση, βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης ημέρας της Συνόδου, η οποία πραγματοποιείται μέσα σε προκλητική χλιδή σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο κοντά στο Σαπόρο του βόρειου νησιού Χοκάιντο.
  Την Τρίτη οι συζητήσεις θα επεκταθούν σε διεθνή πολιτικά θέματα, όπως τα πυρηνικά της Βορείου Κορέας και η μετεκλογική κατάσταση στη Ζιμπάμπουε, ενώ την Τετάρτη θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις για την κλιματική αλλαγή.
  «Οι υψηλές τιμές των τροφίμων ήδη γυρίζουν πίσω το ρολόι στην ανάπτυξη» είπε στους δημοσιογράφους ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν. Κάλεσε τους ηγέτες να προσφέρουν στους φτωχότερους του κόσμου όχι μόνο τρόφιμα αλλά και λιπάσματα και άλλα εφόδια για τη φετινή σπορά.
  Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ, που επίσης βρέθηκε στη Σύνοδο, δήλωσε ότι χρειάζονται επειγόντως 10 δισ. δολάρια για να καλυφθούν οι ανάγκες των φτωχότερων σε τρόφιμα και πόρους για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο. Τι πονόψυχος!
  Όσον αφορά το πετρέλαιο, η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ζήτησε από την υπόλοιπη Ομάδα των Οκτώ να προσκαλέσει και τις αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Κίνα και η Ινδία, στις συζητήσεις για τις αυξανόμενες τιμές -η αύξηση της ζήτησης στις οικονομίες αυτές είναι ένας από τους λόγους της δραματικής ανόδου στα καύσιμα. Στο κόλπο αυτό πρέπει να υπάρχουν και… συνένοχοι.
  Υποσχέσεις προς την Αφρική. Θα την καταχρεώσουν και έπειτα θα την… εξαργυρώσουν
  Τη Δευτέρα οι ηγέτες της G8 κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τους εκπροσώπους επτά αφρικανικών χωρών που προσκλήθηκαν στο Χοκάιντο -Αλγερία, Αιθιοπία, Γκάνα, Νιγηρία, Σενεγάλη, Νότιος Αφρική και Τανζανία.
  Στη σύνοδο του Γκλένιγκλς της Σκοτίας το 2005, η G8 είχε υποσχεθεί να αυξήσει έως το 2010 τη βοήθεια προς τρίτες χώρες στα 50 δισ. δολάρια, ποσό από το οποίο το μισό θα διατίθετο στην Αφρική. Φέτος, όμως, η Επιτροπή Προόδου στην Αφρική, η οποία δημιουργήθηκε για να παρακολουθεί τη δέσμευση του Γκλένιγκλς, εκτίμησε ότι με τον σημερινό σχεδιασμό η G8 απέχει 40 δισ. δολάρια από το στόχο που έθεσε πριν από τρία χρόνια…
  Όσον αφορά την κατάσταση στη Ζιμπάμπουε, όπου ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε κατέλαβε και πάλι την εξουσία έπειτα από δύο γύρους βίαιων και αμφισβητίσιμων προεδρικών εκλογών, η G8 ζήτησε από τους αφρικανούς ηγέτες να αντιμετωπίσουν τον Μουγκάμπε ώστε να μην πληγεί το εμπόριο και οι επενδύσεις σε ολόκληρη την Αφρική. Προέχουν τα κέρδη…
  Την Τετάρτη για τις κλιματικές αλλαγές
  Μέτρα κατά των αερίων του θερμοκηπίου θα ψελλίσουν οι ισχυροί στη Σύνοδο της Τετάρτης.
  Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να πιέσει τις ΗΠΑ να αποδεχτούν το στόχο για μείωση των εκπομπών κατά 50% έως το 2050.
  Νωρίτερα τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είπε ότι θα θεωρούσε τη Σύνοδο επιτυχή μόνο εάν υπάρξει συμφωνία για μείωση κατά 50% έως τα μέσα του αιώνα καθώς και για καθορισμό ενός ενδιάμεσου στόχου.
  Η κυβέρνηση Μπους δεν έχει ακόμα δεσμευτεί για αριθμητικούς στόχους. Για καμιά επεμβασούλα στο Ιράν δεν έκανε κουβέντα…
  Η συζήτηση για το κλίμα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ξεχωριστής συνόδου της λεγόμενης Ομάδας των Μειζόνων Οικονομιών, η οποία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, εκτός του πλαισίου του ΟΗΕ, (αυτός ο ΟΗΕ είναι πολύ κουραστικός συνομιλητής) με τη συμμετοχή των αναδυόμενων οικονομιών όπως η Κίνα και η Ινδία.
  Την ίδια ώρα, η αστυνομοκρατία βασιλεύει. Η Ιαπωνία φυλάει το ξενοδοχείο όπου διεξάγεται η Σύνοδος με 20.000 αστυνομικούς και οι διαδηλωτές κρατήθηκαν σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων χωρίς σοβαρά επεισόδια.
  Πολλοί διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τη βραδυπορία στο θέμα της κλιματικής αλλαγής αλλά και στην ανάπτυξη των βιοκαυσίμων, τα οποία κατηγορούνται ότι βλάπτουν το περιβάλλον και οδηγούν σε αυξήσεις τιμών στα αγροτικά προϊόντα.
  Στο περιθώριο της συνόδου, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ κάλεσε ΗΠΑ και ΕΕ να αλλάξουν τις πολιτικές τους για τα βιοκαύσιμα από καλαμπόκι και ελαιοκράμβη, οι οποίες, όπως δήλωσε, «παίρνουν το φαγητό από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων». Αυτή η παγκόσμια τράπεζα, μήπως πρέπει να μετονομαστεί σε… Διεθνή Αμνηστία;!!!

 4. ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ GREENPEACE για τα αποτελέσματα της τριήμερης συνόδου της G8 στην Ιαπωνία:

  Αυτές οι τρεις ημέρες ήταν χαμένος χρόνος. Οι G8 δεν πρόσφεραν καμία λύση στο πρόβλημα της πείνας και της επισιτιστικής κρίσης ενώ ανέβαλαν «για αργότερα» την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

  Όσον αφορά τις κλιματικές αλλαγές, οι ανεπτυγμένες χώρες απέτυχαν να ορίσουν στόχους μέχρι το 2020 εξαιτίας της αδιαλλαξίας των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ιαπωνίας. Αυτοί οι στόχοι είναι απαραίτητοι προκειμένου να συμφωνηθεί ένα παγκόσμιο πλάνο στις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κοπεγχάγη το 2009. Οι αναπτυσσόμενες χώρες ήταν διατεθειμένες να προχωρήσουν, όμως οι G8 δεν το κατάφεραν.

  Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Αγγλία συμπεριφέρθηκαν σαν εκπρόσωποι των πυρηνικών κολοσσών τους και προσπάθησαν να πουλήσουν ακριβούς και επικίνδυνους σταθμούς πυρηνικής ενέργειας. Είναι εντελώς παράλογο, αλλά και επικίνδυνο να ισχυρίζονται ότι η πυρηνική ενέργεια θα σώσει το κλίμα. Ο πλανήτης χρειάζεται μια ενεργειακή επανάσταση βασισμένη σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εξοικονόμηση ενέργειας.

  Όσον αφορά την επισιτιστική κρίση, οι G8 εξακολουθούν να μιλάνε για βιομηχανική γεωργία, παρ’ όλο που αυτή είναι μία από τις κυριότερες αιτίες που προκάλεσαν την παρούσα επισιτιστική κρίση. Αντιθέτως, θα έπρεπε να συζητάνε για αύξηση της δημόσιας επένδυσης στις αποδεδειγμένες βιώσιμες μεθόδους γεωργίας που αυξάνουν την παραγωγή και προστατεύουν το περιβάλλον. Εάν συνεχίσουμε να μολύνουμε τη γη και τον υδροφόρο ορίζοντα με τοξικά χημικά δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε την επισιτιστική κρίση.

  Οι G8 αναγνώρισαν ότι υπάρχουν βιοκαύσιμα των οποίων η παραγωγή είναι μη-βιώσιμη, αλλά δεν έκαναν τίποτα γι’ αυτό. Εξαιτίας της απραξίας τους, όλο και περισσότερες εκτάσεις θα μετατραπούν από καλλιέργειες τροφίμων σε καλλιέργειες βιοκαυσίμων. Επίσης, όλο και περισσότερα δάση θα κοπούν για μετατροπή γης με αποτέλεσμα τα βιοκαύσιμα να επιδεινώνουν τις κλιματικές αλλαγές αντί να συμβάλλουν στη λύση. Είναι απαραίτητο να υιοθετηθεί νομοθεσία που να εγγυάται πως η καλλιέργεια βιοκαυσίμων δε θα απειλήσει τη διατροφική ασφάλεια.

  Όσον αφορά το παγκόσμιο εμπόριο οι G8 αρνούνται να παραδεχτούν πως σημερινές πολιτικές έχουν αποτύχει και είναι καταστροφικές για το περιβάλλον και τους φτωχότερους ανθρώπους. Οι G8 χρειάζεται να αρχίσουν να σχεδιάζουν ένα δίκαιο σύστημα παγκόσμιου εμπορίου βασισμένο στη βιωσιμότητα.

  ΠΗΓΗ: http://www.greenpeace.org

 5. Over the past week and a half, an unprecedented political crackdown has been enacted in advance of a series of economic summits around the country. Despite this, the brave workers of Kamagasaki stood up against the stiff security environment in riots against the brutal beating of a day laborer over the past five days. The twin situations of repression and revolt deserve to be examined in more detail.

  June in Kamagasaki — Repression and Revolt in Japan

  Over the past week and a half, an unprecedented political crackdown has been enacted in advance of a series of economic summits around the country. Despite this, the brave workers of Kamagasaki stood up against the stiff security environment in riots against the brutal beating of a day laborer over the past five days. The twin situations of repression and revolt deserve to be examined in more detail.

  Repression

  In the run-up to the series of summits, over 40 people were arrested in pre-emptive sweeps of broad left and anarchist groups.

  On May 29th, 38 people were arrested at Hosei University in Tokyo at a political assembly against the G8. These large-scale arrests were carried out by over 100 public security agents after the students staged after a march across campus protesting the summits.[http://hosei29.blog.shinobi.jp/Date/20080531/] All of the arrestees are still jailed, and among them are apparently some leadership of the Chuukaku-ha Leninist organization, one of the largest organizations of its kind in Japan.

  On June 4th, Tabi Rounin, an active anarchist from the Kansai region, was arrested on accusation of having his address registered at a location other than where he was living. When arrested, his computer, cell phone, political flyers and more was taken from him; these items were used when detectives interrogated him, asking him about his relationship to internationals possibly arriving for the G8, as well as his activity around Osaka. He would be the first obviously political arrest masked as routine police work.[Tabi Rounin was thankfully released after a week in jail, and is back home]

  On June 12th, an activist from the Kamagasaki Patrol (an Osaka squatter and anti-capitalist group), was arrested for allegedly defrauding lifestyle assistance payments. This person has been constantly followed by plainclothes police and even helicopters during demonstrations. Clearly, his arrest was planned with the idea of keeping him away from the major anti-summit mobilizations and he will be held without bail for the maximum of 23 until the summit is over. The office of an anarchist organization called the Free Worker was raided in order to look for ‘evidence’ in this comrade’s case.

  The same day the Rakunan union in Kyoto was raided, with police officers searching their offices and arresting two of their members on suspicion of fraudulent unemployment insurance receipt. One of these two arrested are accused of funneling money received from unemployment insurance to the Asian Wide Campaign, which was organizing against the economic summits. [The Rakunan Union can be contacted at the following address: Kyoto-fu Uji-shi Hironocho Nishiura 99-14 Pal Dai-ichi Biru 3F Rakunan Union / Jiritsu Roudou Kumiai Rengou / TEL: 0774-43-8721 / Fax: 0774-44-3102]

  In the meantime, Osaka city mobilized thousands of police with the pretext of preventing terrorism against the summit, setting up inspection points and monitoring all around the city. But the strengthened state high on its own power inevitably deployed it in violence, and turned the day laborers of southern Osaka against it in riot.

  Revolt

  Kamagasaki is a traditionally day laborer neighborhood that has experienced over thirty riots since the early 1960s. The last riot in Kamagasaki was sparked in 1990 by police brutality and the exposure of connections between the police and Yakuza gangs.

  The causes this time were not much different. A man was arrested in a shopping arcade near Kamagasaki and taken to the Nishinari police station where he was punched repeatedly in the face by four detectives one after another. Then he was kicked and hung upside down by rope to be beaten some more.

  He was released the next day and went to show his friends the wounds from the beatings and the rope. This brought over 200 workers to surround the police station and demand that the police chief come out and apologize. Later people also started demanding that the four detectives be fired.

  Met with steel shields and a barricaded police station, the crowd began to riot, throwing stones and bottles into the police station. Scraps with the riot police resulted in some of their shields and equipment being temporarily seized. The riot stopped around midnight with the riot police being backed into the police station. The next day they brought over 35 police buses and riot vehicles into the Naniwa police station with the intention of using these against the rioters.

  During the riot, the police surveilled rioters from the top of the police station, from plainclothes positions and from a helicopter. Riot police with steel shields were deployed all around the neighborhood in strategic places to charge in when the action kicked off. The workers organizations which by the second day were maintaining the protest had chosen a good time to do so because the police department proved unwilling to unleash the direct, brutal charges seen in the 1990 riot due to the international spotlight focused on them. On Saturday a police infiltrator was found in the crowd, pushed up against a fence and smashed in the head with a metal bar.

  The riot has lasted since the 13th and every night there is a resumption of hostility between the day laborers and the cops. Workers so far refuse anything less than the fulfillment of their demands in light of the police brutality incident. Despite the call from more «moderate» NGOs to «stop the violence» there has been no let-up in hostility towards the police, although the real level of violent confrontation is not as strong as the weekend of the 13th-15th. The riot has been characterized by the participation of young people as well as the older day laborers in confrontation with the police. As the guarantors of everyday exploitation under capitalism who have to assertively maintain the constant dispossession of the urban working class, the police have many enemies. This they are finding out every night.[Updates about the situation in Kamagasaki are being posted here (Japanese) www1.odn.ne.jp/‾cex38710/thesedays13.htm]

  Over the past couple of days there have been points where more than 500 people have gathered and rioted around the neighborhood. Police have responded mainly by defending the Nishinari police station, their home base, while getting back up from the local Naniwa police station, which has a riot countermeasure practicing lot, and holds tens of anti-riot vehicles. Despite this mighty arsenal, the police were perhaps surprised when they deployed their tear gas cannon on the first day only to be met with cries of joy and laughter. The use of force no longer has any spell of intimidation, it is simply expected.

  Still, the combined brutality of the police and their riot vehicles has netted over 40 arrests (including of many young people), many injuries and even blinded one worker with a direct shot of tear gas water to his right eye.

  The struggle here is inevitably limited by the particular situations of day laborers, who are dispatched to their job sites and have no direct access to the means of production that standard wage workers would. This prevents them from for instance calling political strikes against police brutality, and hitting powerful interests in the city where they really hurt. As workers deprived of these means to struggle, the day laborers will always have the riot as a method not only of collective defense but for also forcing concessions from the city in the form of expanding welfare access, creating jobs, backing off of eviction campaigns etc. While these are more or less important gains strictly in terms of survival, it is important to explore the possibilities of spreading the antagonism of the Kamagasaki workers to the larger population of exploited people in order to imagine doing away with this power structure once and for all.

  It is unclear exactly where the situation is headed, but we can know for sure that the real repression in Kamagasaki will arrive after the summits have ended and the focus is off of the Japanese government. Then we will see the raids, the arrests and the scapegoating of particular individuals for the righteous outburst of class violence that these riots are. Instead of quietly accepting their fates as people to be trampled upon, the participants have directly attacked the wardens of wage labor who guarantee the violence of everyday slum life.

  Overall, the ongoing repression against those involved in organizing against the G8 summit as well as Kamagasaki should not convince anyone that the ruling class here is once again afraid of the working class. In repressing certain left groups organizing against the economic summits, the Japanese government is more interested in preventing a movement from emerging that starts to question capital at the macro level, than actually attacking an existing one. On the other hand in Kamagasaki, the state tries to deny the possibility of antagonism in a major metropole and the visibility of this revolt, for fear of it spreading. This is why most news reports have blacked out the ongoing riots in Kamagasaki. The concreteness and universality of the Kamagasaki revolt truly threatens to expand beyond the borders of police violence. Visitors to Kamagasaki from near and far have over the past five days participated and found their own struggle in riots fought by total strangers. The ruling class fears and knows that it cannot control this horizontal sympathy and the real practice of revolt that accompanies it.

  We Denounce the Arrest of Squatter Activist and Comrade Tabi Rounin!

  On the morning of June 5th, the squatter liberation activist Tabi Rounin was arrested via warrant claiming that he was a member of the «Black Helmets, a violent ultra-left group» and charged with «falsifying address registration» (the ‘crime’ of registering his driver’s license at his parent’s house), which led to his residence being searched three times and 21 items being taken by the police including his PC, cell phone, work resume, texts related to social movements and flyers. Tabi was taken to Nara prefecture’s Koriyama police station and slapped with a 10 day extension of custody the next day. Special detectives in Nara prefecture assigned to the ‘ultra-left’ and Osaka city public order police came to investigate.

  We only feel contempt for the idiocy and greed for budget money which motivates the public order police in their incessant tailing and eavesdropping over the past six months. Their focus was absolutely on the movement against the G8 summit, foreign guests, Tabi Rounin’s relationship with social and solidarity movements, and of course the naked aim of economically bankrupting Tabi Rounin, who had a job interview the next day. The material seized in the search of his apartment verifies all this.

  Thanks to all those who supported Tabi, we were able to win his freedom on June 13th.. Allow us to thank you for your efforts and support.

  However the twists and turns continue here. Hearing the story of a worker who was brutally beaten in the investigation room of the Nishinari police department in Kamagasaki, hundreds of day laborers and squatting/homeless workers gathered for several days in response to the call of the Kamagasaki labor union in front of the Nishinari police station and begun an autonomous, physical struggle with many arrests in the late nights after the labor unions leave. One of our number who went to visit an arrestee in jail was stopped by police and questioned, leading to our Free Worker offices here in Osaka to be watched by public order police. Just yesterday, June 18th, our offices were searched in relation to another G8 arrestee although no items were taken. We are preparing for second and third waves of repression against our members.

  Please keep a focus on the events here as they transpire. June 17th, 2008 Anarchist Black Cross Osaka-shi Kita-ku Nakazakicho 3-3-1-401 Jiyuu Roudousha Rengou Tsuke Post office bank account (Yuubin Furikae Kouza) 00200-5-38572 Name (Meigi) S-16 Kokushoku Kyuuenkai Mail : abc-j (at) sanpal.co.jp

 6. G8 Ιαπωνία: Δράσεις αντίστασης των προηγούμενων ημερών ενάντια στην καταστολή. ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από http://www.athens.indymedia.org

  Αντίσταση στην καταστολή για τη Σύνοδο Κορυφής των G8 στην Ιαπωνία.

  Στις 12 Ιούνη 2008, ακριβώς το απόγευμα πριν την έναρξη της συνεδρίασης των G8 που ξεκίνησε στν Οσάκα με μεγάλη αστυνομική δύναμη και την υπερβολική παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας, ένας από τους εργάτες στο Kamagasaki βασανίστηκε από την αστυνομία. Την επομένη, στις 13 Ιούνη πολλοί από τους συναδέλφους του και νεολαίους της γειτονιάς αντιστάθηκαν ενάντια στην κρατική καταστολή και την αστυνομική βία. Τα περισσότερα ιαπωνικά καθεστωτικά μέσα αντέγραψαν και ακριβώς τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας και μετέδοσαν το γεγονός σαν «συγκρούσεις» για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια από το 1990.

  Στις 10 το βράδυ της 17 Ιούνη, 5 νύχτες από την έναρξη των γεγονότων δημοσιογράφοι μας είπαν ότι συνελλήφθηκαν δεκάδες εργατών και νεολαίων ενώ στις 4 τα ξημερώματα της 18 Ιούνη οι ίδιες πηγές αναρωτιούνται αν δέχτηκαν καταστολή.

  19 Ιούνη: Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης μιάμισης βδομάδας, είχε θεσπιστεί μια πρωτοφανής πολιτική καταστολή γύρω από την πόλη πριν την έναρξη των συνεδριάσεων των G8. Παρόλα αυτά, οι γενναίοι εργαζόμενοι στο Kamagasaki στάθηκαν πάνω και ενάντια στην ασφάλεια και την καταστολή μετά το βασανισμό του εργάτη τις προηγούμενες πέντε ημέρες. Οι δίδυμες καταστάσεις της καταστολής και της επανάστασης, αξίζουν να εξεταστούν με λεπτομέρειες.

  ΒΙΝΤΕΟ: [1 (it)] | ΦΩΤΟ: [13 June] [14] [15] [16] [17] [18] [14]

  G8 LINKS: background | schedule | online media | local media centers | camp site | music | events | communications

  G8 MEDIA: G8 Media Network | No-G8 | Alt-G8 | IMC Japan | Teiko (ru)

  Μετάφραση από: indymedia.org

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: