ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ

Την επομένη των εκλογών για την ανάδειξη εργασιακών εκπροσώπων, δηλαδή την επομένη της μη εκλογής Γκίρμπα, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό (Κουτσαμπάρης Φώτιος, Γιαννούλης Χρήστος, Τσίγγανας Αθανάσιος) εξέδωσε την απόφασή του να “αθωώσει” τους παραπεμφθέντες από τον Γιάννη Γκίρμπα διευθυντάδες και άλλους της ΕΡΤ3.

Δεν γνωρίζω το σκεπτικό της απόφασης (δεν περιλαμβάνεται στην λιτή ανακοίνωση), αλλά τους αφιερώνω ένα από τα άρθρα της διακήρυξης του Μονάχου:

Ο δημοσιογράφος δεν μπορεί να εξαναγκαστεί στην εκτέλεση μιας επαγγελματικής πράξης ή στην έκθεση μιας άποψης που θα ήταν αντίθετη στις πεποιθήσεις και στη συνείδησή του”.

Δ.ΜΑΚΡΗΣ

12 Σχόλια προς “ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ”

 1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΟΥΝΑΣ Says:

  Ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει:
  Να μεταδίδει την πληροφορία και την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, φυλετικές και πολιτισμικές απόψεις ή πεποιθήσεις του.

  Βρίσκεται στο 1ο άρθρο των αρχών δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. (όπως άλλωστε θα γνωρίζετε).

 2. Μη χρήστες του Εγχειρίδιου Says:

  Ο επιτήδειος δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει:

  «Να επιβιώνει κάτω από οποιοδήποτε καθεστώς, να διατηρεί και να αναβαθμίζει τη θέση του εκμεταλλευόμενος τις καταστάσεις, να φροντίζει να περνάει την κυβερνητική γραμμή υπακούοντας τυφλά στους ανωτέρους του, να ενσωματώνει σε τέτοιο βαθμό την ιδεολογία της εκάστοτε κυβερνώσας παράταξης που να εκτελεί το έργο του σα να κυβερνούσε ο ίδιος, να στοχοποιεί συναδέλφους του επειδή τους στοχοποίησαν οι ανώτεροί του στην εργασιακή ιεραρχία, να καταφέρνει μετά από όλα αυτά να κοιτάζει στον καθρέφτη τον εαυτό του κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί και να λέει: Συγχαρητήρια μπαγάσα, τα κατάφερες και σήμερα… Ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα».

  Άρθρα 1,2,3,4,5,6 και πάει λέγοντας
  (από το Εγχειρίδιο Επιβίωσης και Αναρρίχησης στην Εξουσία Κάτω από Οποιεσδήποτε Συνθήκες)

 3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΟΥΝΑΣ Says:

  Αγαπητέ μη χρήστη του εγχειριδίου των αρχών δεοντολογίας,( αλλά άριστε γνώστη του εγχειριδίου επιβίωσης κ.λ.π.) θα ήταν χρήσιμο για όλους να μας ενημερώσεις για το που κυκλοφορεί το εν λόγω πόνημα ώστε να το μελετήσουμε στις διακοπές και να μπορέσουμε να το συζητήσουμε (επωνύμως αυτή τη φορά εκτος αν φοβάσαι τη «στοχοποίηση») το Σεπτέμβριο.
  Μέχρι τότε εύχομαι να παραμείνεις πάντα ευαίσθητος απέναντι σε κάθε μορφής κοινωνική αδικία, εύστοχος στις εκτιμήσεις σου για τους άλλους και ικανοποιημένος απο την προσωπική σου διαδρομή.

 4. Αγαπητέ κύριε Καραμαούνα.
  Δυστυχώς το Εγχειρίδιο Επιβίωσης και Αναρρίχησης στην Εξουσία Κάτω από Οποιεσδήποτε Συνθήκες έχει εξαντληθεί.
  Η νέα εμπλουτισμένη έκδοση με σπαρταριστά παραδείγματα αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα. Θα σας είμασταν υπόχρεοι αν προσθέτατε και τις δικές σας πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη τεκμηρίωση του εγχειριδίου, ειδικότερα μετά το ενδιαφέρον που επιδείξατε γι’ αυτό. Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να συγγράψετε και ένα ειδικό ένθετο το οποίο θα προσθέσουμε στη νέα μας ασπρόμαυρη έκδοση που να αναφέρεται στη μεθοδολογία μετατροπής του άσπρου σε μαύρο και του μαύρου σε άσπρο κάθε φορά που επιχειρείτε να υπερασπιστείτε ως αφεντικό τις απόψεις σας απέναντι στους στοχοποιημένους συναδέλφους σας.
  Θα σας συμβουλεύαμε πάντως να ξαναβάλετε τον Γιάννη Γκίρμπα να καλύψει την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2008 για 4η συνεχή φορά προκειμένου να φανεί πόσο πιστά ακολουθείτε το καταστατικό της Ένωσης το οποίο επικαλείστε για να μη μπορεί να σας πει κανείς, κουβέντα.
  Θα ήταν χρήσιμο επίσης, να αποδείξετε πώς τα διεθνή όργανα, οι διεθνείς συμβάσεις και οι νομοθέτες είναι ανίσχυροι μπροστά στη δύναμη επιβολής της δικής σας εξουσίας.
  Έτσι, η νέα εμπλουτισμένη έκδοση θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό όπλο στη διαιώνιση και επιβολή της στρατηγικής της εκάστοτε κυβερνητικής προπαγάνδας και τρομοκρατίας.
  Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεισφορά σας.

  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ Α.Ε.

 5. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΟΥΝΑΣ Says:

  Αξιότιμοι κύριοι
  Η εμπιστοσύνη σας με τιμά, ωστόσο τολμώ να παρατηρήσω οτι και οι δικοί σας συγγραφείς- ευρευνητές των γραφών, δεν στερούνται δυνατοτήτων στην μετατροπή του άσπρου σε μαύρο. Πάντως αντιμετωπίζω θετικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τις εκδόσεις σας, λαμβάνω σοβαρά υπ’ όψιν τις συμβουλές και τις υποδείξεις σας και βρίσκομαι πάντα στη διάθεση σας.
  Συνεχίστε την καλή δουλειά.

 6. Ευχαριστούμε θερμότατα.
  Σας αποστέλλουμε το συμβόλαιο συνεργασίας μας.
  Πάντα στη διάθεσή σας.

  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ Α.Ε.

 7. Eμένα δεν μου απάντησε κανείς στο αρχικό κείμενο. Ήταν ή δεν ήταν σύμπτωση;

 8. Υπογραφή στο προηγούμενο
  Δ.Μ.

 9. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΟΥΝΑΣ Says:

  Αφού η ερώτηση δεν είναι ρητορική εκτιμώ οτι σύμπτωση (και δη σατανική) θα ήταν αν η απόφαση ανακοινωνόταν την προηγούμενη των εκλογών.

 10. Κύριε Καραμαούνα. Τις καταλάβαμε τις νέες απόπειρές σας να μας πείσετε ότι το άσπρο είναι μαύρο. Αν όμως συνεχίσετε έτσι, θα αναγκαστούμε να ακυρώσουμε το συμβόλαιο συνεργασίας μας: Δεν είστε καθόλου πειστικός. Θα θέλαμε δε, να σας συμβουλέψουμε να μην είστε θρασύς απέναντι στους εργαζόμενους που έχετε στοχοποιήσει, δεν αποτελεί έξυπνη μέθοδο. Να μην χαίρεστε επίσης με μία προσωρινή πρωτοβάθμια απόφαση και να μη χαλαρώνετε επειδή τα αποτελέσματα των εκλογών για τους εργασιακούς βολεύουν τα σχέδιά σας. Αν νομίζετε ότι ο συνάδελφος Γ. Γκίρμπας είναι εύκολος στόχος, κάνετε ένα τραγικό λάθος. Το σημαντικότερο όλων σας διαφεύγει. Θα τον υπερασπιστούν οι σύντροφοί του με κάθε τρόπο!. Και μια ακόμη συμβουλή: Δεν είστε αναγκασμένος, επειδή σας διόρισε η κυβέρνηση της ΝΔ προϊστάμενο ειδήσεων, να παριστάνετε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην ΕΡΤ3. Επίσης, η αλλαζονεία του είρωνα και του ξερόλα έχει αποβεί ήδη σε βάρος σας στον δημοσιογραφικό χώρο. Μην τραβάτε άλλο το σχοινί…
  Γκέγκε;

  Τελικά το «Εγχειρίδιο Επιβίωσης και Αναρρίχησης στην Εξουσία Κάτω από Οποιεσδήποτε Συνθήκες» μπορεί να εξαντλήθηκε αλλά θα σας στείλουμε επειγόντως ένα βελτιωμένο ανέκδοτο κείμενο γιατί ταιριάζει στην περίπτωσή σας στο εξής σημείο: στο ΑΝΕΚΔΟΤΟ.

  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ Α.Ε.

  Όσο για τον Δ. Μακρή, θα μείνει με την απορία…

 11. Χαλαρώστε! Κάντε και καμιά βουτιά. Καλοκαίρι είναι. «Το αφεντικό μας δεν χωράει στο ρεπό μας», λέει κάποιο τραγούδι του Σωκράτη Μάλαμα.

  Γ. Γκίρμπας

 12. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΟΥΝΑΣ Says:

  Αγαπητοί εκδότες
  δεν κατάλαβα, χρειάζεται να προσλάβω σωματοφύλακες; Αυτό το με κάθε τρόπο πως ερμηνεύεται; Φοβάμαι οτι η προσπάθεια συνεργασίας μας δε θα τελεσφορήσει γιατί όπως φαίνεται δε διαθέτετε την απαιτούμενη αίσθηση του χιούμορ. Ακούστε κι εσείς με τη σειρά σας τη συμβουλή του Γιάννη Γκίρμπα και χαλαρώστε. Να είστε σίγουροι οτι στην περίπτωση και αν ποτέ «στοχοποιηθεί» ο συνάδελφος, έχει και τη δυνατότητα και τα κότσια να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τον εαυτό του, όπως έχει αποδείξει με το θάρρος της γνώμης του και με την υπογραφή του. Σταματήστε για λίγο το ακόνισμα των σπαθιών σας γιατί θα καείτε στην προθέρμανση.
  Καλό καλοκαίρι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: